Συνεχίζουν την αποχή από πλειστηριασμούς μεχρι 4 Μαρτιου

Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης – Δείτε μέχρι πότε
Να συνεχίσουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς έως τις 4 Μαρτίου, αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι της εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου

Εφετείου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μία εβδομάδα μετά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου και την εκλογή της Αικατερίνης Καρακάση-Μπάτζιου, η οποία διαδέχεται την παραιτηθείσα Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά.

Η απόφαση για τη συνέχιση της αποχής ελήφθη με οριακή πλειοψηφία (65-62), ενώ η περαιτέρω στάση του Συλλόγου θα αποφασιστεί στις 4 Μαρτίου, οπότε θα συνέλθει εκ νέου η Γενική Συνέλευση.
Το πρωί, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης που εναντιώνονται στους πλειστηριασμούς, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης (επί της οδού Καλαποθάκη), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τη συνέχιση της αποχής από τους πλειστηριασμούς αποφάσισαν οι Συμβολαιογράφοι  του Συλλόγου Εφετείων Πατρών και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, από τη διενέργεια των πλειστηριασμών και των πράξεων μεταβολής τους σε πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και από την πιστοποίηση των συμβολαιογράφων για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών., κατά την διάρκεια της Συνέλευσης που πραγματοποιήσαν το πρωί της Κυριακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η κινητοποίηση τους θα διαρκέσει μέχρι της 4 Μαρτίου. Ανάλογη απόφαση έλαβαν και οι Σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Κρήτης.
Οι Συμβολαιογράφοι της Πάτρας διαφωνούν, με την ανάθεση της διαχείρισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε ιδιωτική εταιρεία, τονίζοντας ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα πρέπει να είναι υπό την εποπτεία, ευθύνη και έλεγχο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης, έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Πατρών, βρισκόταν περιπολικό για την αποτροπή τυχόν επεισοδιών, ενώ παρούσα ήταν και η Δημοτική Σύμβουλος και επκεφαλής της παράταξης Βίβιαν Σαμούρη «‘Ολοι μαζί για την Πάτρα»