Χάος με το νερό στη Θεσσαλονίκη – Σταματούν οι μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο

Η παρατεταμένη διακοπή νερού για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έχει προκαλέσει προβλήματα ακόμα και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να σταματήσουν οι  μικροβιολογικές εξετάσεις, ενώ λόγω της διακοπής νερού υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα των κλινικών καθώς το νοσοκομείο δεν διαθέτει κεντρική δεξαμενή.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι οι βρύσες από τον 3ο όροφο και πάνω στέρεψαν, ενώ η πίεση στους υπόλοιπους ορόφους είναι χαμηλή.

Η διοίκηση του «Ιπποκρατείου» έχει ζητήσει από την ΥΠΕ (υγειονομική περιφέρεια) και την ΕΥΑΘ να υδροδοτηθεί κατά προτεραιότητα το νοσοκομείο.

«Έχουμε ζητήσει από την ΕΥΑΘ στο πλαίσιο του εφικτού να υδροδοτηθούν κατά προτεραιότητα τα νοσοκομεία», σημείωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Στρατής Πλωμαρίτης, διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ζητήθηκε η συνδρομή βυτιοφόρων από δήμους, όπως στην περίπτωση του νοσοκομείο «Άγιος Πάυλος».

 Τα υπόλοιπα νοσοκομεία, ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και Παπαγεωργίου δεν αντιμετωπίζουν προς το παρόν πρόβλημα.
πηγή:dikaiologitika.gr