Αγωνία και σήμερα για το νερό στην Θεσσαλονίκη – «θα το δώσουμε όταν είναι ασφαλές» λέει η ΕΥΑΘ.

Από το πρωί του Σαββάτου εκτιμούν οι τεχνικοί της ΕΥΑΘ ότι θα αρχίσει σταδιακά να ομαλοποιείται η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της διαρροής στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν νωρίς σήμερα το απόγευμα.

«Η αποκατάσταση της διαρροής με την αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15:00 ενώ σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της πόλης τις πρωινές ώρες του Σαββάτου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ. Η σοβαρότατη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλές περιοχές του πολεοδολμικού συγκροτήματος που παραμένουν χωρίς νερό για πολλές ώρες.

Ποιες περιοχές στη Θεσσαλονίκη δεν  έχουν νερό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών αποκατάστασης σήμερα Παρασκευή, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στις περιοχές:

Ωραιόκαστρο , του Δήμου Ωραιοκάστρου ως τις 12:00
Ευκαρπία , του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
Πεύκα , του Δήμου Νεάπολης – Συκεών ως τις 12:00
Μετέωρα , του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
Πολίχνη , του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
Εύοσμος , του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ως τις 12:00
Κ.Πόλης , του Δήμου Θεσσαλονίκης ως τις 10:00
Χαλάστρα , του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00
Ανατολικό, του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00

Επισημαίνεται, πάντως, πως και στις υπόλοιπες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ ολη την διάρκεια της ημέρας, ενώ δεκάδες σχολικές μονάδες σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος παρέμειναν σήμερα κλειστές για λόγους υγιεινής.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Advertisements