Θεσσαλονίκη: Πασχαλινό τραπέζι για 700 άπορους και άστεγους

Το πασχαλινό εορταστικό γεύμα θα παρατεθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μ.Αναγνωστάκης» και στον εξωτερικό χώρο του δημαρχιακού μεγάρου, από τις 12 το μεσημέρι και για δύο ώρες, ενώ κατά τη διάρκειά του θα υπάρχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

«Μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου προσπαθούμε, με διάφορες δράσεις, να ανακουφίσουμε όσο περισσότερους συνδημότες γίνεται. Είναι μεγάλες οι ανάγκες και καλούμαστε να σταθούμε στο πλευρό τους, όχι μόνο τις ημέρες του Πάσχα αλλά όλο τον χρόνο», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης.

Επιπλέον, ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα προχωρήσει σε διανομή πακέτων με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για ένα γιορτινό πασχαλινό τραπέζι σε 130 οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Η δράση διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά, από την αλυσίδα καταστημάτων «ΑΒ Βασιλόπουλος», σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Τέλος, το Σάββατο, 31 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, δράση συλλΠασχαλινό τραπέζι σε 700 άπορους και άστεγους πολίτες ετοιμάζεται να «στρώσει», την Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί το πνεύμα της αγάπης και της αλληλεγγύης σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.ογής παιχνιδιών, ρούχων, λαμπάδων και παπουτσιών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί».

Τα δώρα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά όλων των ηλικιών, που προέρχονται από οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

πηγή:newsit.gr

Advertisements