Γεύσεις,πολιτισμός της Κρήτης και της Β.Ελλάδας στη ΔΕΘ.

«Συγκεντρωμένες» στο περίπτερο 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα είναι, από 28 Απριλίου μέχρι και τις 6 Μαϊου 2018, οι γεύσεις, ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης  και της Βόρειας Ελλάδας.
Στην έκθεση Τοπικών Προϊόντων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Toπικές Γεύσεις Ελλάδας» συμμετέχουν εκθέτες από πολλές περιοχές της χώρας, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούνται πολλές μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Όπως αναφέρει η ΔΕΘ – Helexpo, δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρήτης, αλλά και παραγωγοί από άλλες περιοχές, όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Έβρος, Σέρρες, Καστοριά, Καβάλα, Ξάνθη, Ημαθία, Βοιωτία, Αχαΐα και όχι μόνο, εμπλουτίζουν την έκθεση και παρουσιάζουν στους επισκέπτες της μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων. Τα προϊόντα θα είναι, μεταξύ άλλων, τα: λάδι, προϊόντα ελιάς, τυροκομικά, παξιμάδια, αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένοι καρποί, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, τοματοειδή, προϊόντα σαλιγκαριού, προϊόντα  σοκολάτας, μπάρες δημητριακών, φιλέτα σαλιγκαριών και σάλτσες.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα από κοντά, να τα γευτούν και να τα προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς τους, ενώ, περισσότεροι από τριακόσιοι χορευτές, πενήντα μουσικοί, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία, σεφ και πολλοί ακόμη συντελεστές θα συμμετάσχουν σε αυτό το πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων, μουσικής, χορού και πολιτισμού.
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, ενώ παρέχεται δωρεάν πάρκινγκ για όλα τα οχήματα. Οι ώρες λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα είναι από τις 10:30 το πρωί έως και τις 21:30 το βράδυ, ενώ τις καθημερινές από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 21:30 το βράδυ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Απριλίου στις 19:00. Η έκθεση διοργανώνεται από τις Επικοινωνίες Κρήτης – Νεκτάριος Σερμάκης, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΕΘ – Helexpo, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και του ΕΟΤ.

 

Πηγή : amna.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ