Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Μακεδονία .(βίντεο)

Η Fraport Greece έχει στον πυρήνα του επενδυτικού της προγράμματος στην Ελλάδα, το αεροδρόμιο Μακεδονία, με έργα που θα απορροφήσουν 100 εκατ. ευρώ.

Θεμελιώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, ο νέος τερματικός σταθμός. Πρόκειται για ένα έργο που θα επεκτείνει τη δυναμικότητα του υφιστάμενου αεροδρομίου, τη «ναυαρχίδα» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Η Fraport Greece, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αλεξάντερ Τσίνελ, έχει στον πυρήνα του επενδυτικού της προγράμματος στην Ελλάδα, το αεροδρόμιο Μακεδονία, με έργα που θα απορροφήσουν 100 εκατ. ευρώ.

Το νέο τέρμιναλ του Μακεδονία θα είναι έτοιμο τέλος του 2020, αρχές 2021. Το νέο κτήριο θα καλύπτει 34.000 τμ, που, μαζί με τα 24.000 τμ του παλιού τερματικού, που θα ανακαινισθεί, θα μπορούν να εξυπηρετεί πάνω από 9 εκατ. επιβάτες.

Στα θεμέλια μπήκε και ένα μεταλλικό κουτί ως… χρονοκάψουλα που περιείχε: το όραμα της εταιρείας για το αεροδρόμιο, σημερινές εφημερίδες, ένα νόμισμα για καλή τύχη (όπως είθισται στη Γερμανία) και τα σχέδια του αεροδρομίου.

Το έργο περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport Greece για τα 14 αεροδρόμια, συνολικού ύψους 415 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021.

Σύμφωνα με τη Fraport, τέλος το 2018 παραδίδονται οι τερματικοί σταθμοί σε Καβάλα, Χανιά και Ζάκυνθο.

Χαιρετισμούς στην τελετή της θεμελίωσης εκφώνησαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Θέρμης, Γιάννης Μπουτάρης και Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Δείτε βίντεο από τις εργασίες και βίντεο από το πώς θα μοιάζει ο τερματικός σταθμός του αερολιμένα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών:

Πηγή: Voria