ΛΑΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΚΜ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ

«Είμαστε η μοναδική χώρα παγκοσμίως, όπου το Δημόσιο δεν θα κατέχει ούτε ένα εκατοστό του εθνικού εδάφους», καταγγέλει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για μεταφορά περίπου 10.000 ακινήτων στο Υπερταμείο.
«Τα Υπ. Οικονομικών, εφαρμόζοντας το 3ο Μνημόνιο, που ψήφισαν όλα τα μνημονιακά κόμματα στη Βουλή, μετέφερε στο Υπερταμείο, ότι έχει και δεν έχει στην κατοχή του το Δημόσιο. Γνωρίζοντας το μέγεθος του σκανδάλου, απ αυτήν την πρωτοφανή αποποίηση του Δημοσίου από την

περιουσία του για έναν αιώνα, το Υπ. Οικονομικών, στην πρόσφατη κατάσταση των μεταφερόμενων στο Υπερταμείο ακινήτων δημοσίευσε μόνον τους αριθμούς των κτηματολογίων» τονίζει η ΛΑΕ.

Προσθέτει πως θα έπρεπε να δημοσιευτεί κάθε ακίνητο με τα πλήρη στοιχεία του, τη διεύθυνσή του, την επιφάνειά του, τη χρήση του κτλ. Όπως ανακοίνωσε η ΛΑΕ:
Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη, 1.995 ακίνητα που μεταφέρονται στο Υπερταμείο (ποσοστό
19,32% του συνόλου) βρίσκονται στον νομό Θεσσαλονίκης,
Στον κεντρικό Δήμο Θεσσαλονίκης 408 ακίνητα (ποσοστό 20,87% του νομού).
Από όσα μέχρι στιγμής διερεύνησε η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, σε ότι αφορά την περιοχή μας, ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά:
• Το Λαογραφικό Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης στη Β. Όλγας!
• Έκταση 11 στρεμμάτων στην Α. Τούμπα, κατάφυτη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι νέες εγκαταστάσεις του Χαρίσειου Γηροκομείου!
• Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΣΤ΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.
• Ο ναός της Οσίας Ξένης στην οδό Αλ. Παπαναστασίου.
• Το κτίριο στο ΝΤΕΠΩ στο οποίο στεγάζεται και η Στατιστική Υπηρεσία.
• Οικόπεδο εμβ. 3.930 τμ. στη Β. Όλγας που χρησιμοποιείται ως πάρκιγκ της Άμεσης Δράσης κτλ.
• Τόσο «βιαστικοί» και πρόθυμοι είναι, που συμπεριέλαβαν στον κατάλογο και τμήματα της περιοχής του ΟΛΘ, τα οποία έχουν ήδη παραχωρήσει στην κοινοπραξία στην οποία πούλησαν το λιμάνι. Όπως στην περιοχή της βάσης του Προβλήτα 4 κοντά στην Πύλη 11, άλλο κοντά στην Πύλη 10, άλλο στην περιοχή της βάσης του Προβλήτα 3, του Προβλήτα 2 κοντά στην Πύλη 7 κτλ.
Στην Ημαθία, μεταφέρονται στο Υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται στη Βεργίνα, ενώ στο συνοικισμό Μετοχίου Αγ. Βαρβάρας, τρεις πλατείες (!!!) εμβ. 895τμ. 1038 τμ και 2369 τμ. και ένα πάρκο εμ. 1.446 τμ., καθώς και το στρατόπεδο στην Αγ. Βαρβάρα, σε ένα τμήμα του οποίου υπάρχει δέσμευση για την ανέγερση μουσικού σχολείου, άλλο δε μέρος του, έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Βέροιας.
Στη Βέροια μεταφέρονται στο Υπερταμείο κτίσματα που ανήκουν σε αρχαιολογικούς χώρους.
Στις Σέρρες μεταφέρονται κτίρια-σύμβολα της αρχιτεκτονικής και ιστορικής μας κληρονομιάς όπως το Μπεζεστένι στην Πλατεία Ελευθερίας Σερρών, η παλιά Μητρόπολη Σερρών, το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Σερρών με όλη την πλατεία που το περικλείει, τα Οθωμανικά Τζαμιά, την Καπναποθήκη, το κτίριο της Πυροσβεστικής, τις εκτάσεις των αποθηκών Πυρομαχικών Λευκώνα και το πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στην Π.Ε. Σερρών.
Η ΛΑΕ τονίζει ακόμη ότι ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ, όσοι δημόσιοι χώροι δεν έχουν αριθμό κτηματολογίου, μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, θα μεταφερθούν επίσης στο Υπερταμείο.