Νέα αναβολή στη δίκη του Εφετείου Κακουργημάτων για τον πρώην αντιδήμαρχο Βέροιας Δημ. Δάσκαλο.

Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε η δίκη με κατηγορούμενο γνωστό πρώην αντιδήμαρχο Βέροιας, εκλεγμένο με την κα. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, τον κο. Δημήτριο Δάσκαλο.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Βέροιας, εκλεγμένος με συνδυασμό που υποστηρίχθηκε από το Πασοκ, μαζί με άλλα στελέχη τς τότε διοίκησης της κας. Ουσουλτζόγλου, (όπως ενδεικτικά τους πρώην αντιδημάρχους Βεροίας κκ. Μ. Σουμελίδη, Π. Παυλίδη, πρώην γραμματέα νομαρχιακής Πασοκ Α. Παπαστεργίου και άλλους), βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη εδώ και αρκετά χρόνια.

Πρόσφατα, βέβαια, σε μήνυση που εκδικάστηκε με αφορμή καταγγελίες του στο Πλημμελειοδικείο Βέροιας η πρώην πολιτική του προϊσταμένη δήμαρχος Βέροιας κα. Ουσουλτζόγλου αθωώθηκε. Δεν συνέβη το ίδιο όμως με τον κο. Δάσκαλο, ο οποίος στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή, με το ευτύχημα για τον κατηγρούμενο, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο πρώην αντιδήμαρχος κος. Δάσκαλος άσκησε έφεση και έτσι αφέθηκε ελεύθερος και ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επιδιώκει να αποδείξει την αθωότητά του.

Η εκδίκαση της υπόθεσής όμως αναβλήθηκε, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το νέο έτος, ΄οπότε παρατείνεται η αγωνία του κατηγορουμένου που προετοιμάζεται μεθοδικά να πείσει για την αθωότητά του το πιο έμπειρο δικαστήριο του δευτεροβάθμιου Εφετείου Κακουργημάτων.

Θα τον βοηθήσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης, πρώην και ενδεχομένως τωρινοί πολτικοί του φίλοι, όπως ο κος. Π. Παυλίδης, που φέρεται ως ενδεχόμενος υποψήφιος για τη δημαρχία της Βέροιας, ο κος. Σουμελίδης ή και άλλοι; Θα φανεί στο προσεχές μέλλον. Όσο για την εκτέλεση και τα οικονομικά του έργου Α. Σέλι- Κ. Σέλι, που ήταν η «πέτρα» της ποινικής δίωξης φαίνεται να αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις απο τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Α. Ο.