Ο Παυλίδης, οι φίλοι του και η «Δημοκρατία της διαφάνειας»

Οι ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό στην όμορφη πόλη μας, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Μετά την κυρία Γεωργία Μπατσαρά που μας ενημέρωσε μέσω facebook πως θα είναι υποψήφια με την «ευλογία» της ΝΟΔΕ Ημαθίας (και του γνωστού κυρίου από την Αλεξάνδρεια που ενδιαφέρεται για τα δημοτικά της Βέροιας) –χωρίς μέχρι στιγμής κανείς από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει επιβεβαιώσει επίσημα τη στήριξη αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα-  ήρθε και ο κύριος Παύλος Παυλίδης να ανακοινώσει επίσημα, μετά δόξης και τιμής, την υποψηφιότητα του για το δημαρχιακό θώκο.

Ασφαλώς ο επιχειρηματίας των Αστικών Βέροιας ξεκινά έχοντας ένα βασικό «καύχημα» στη φαρέτρα του: διετέλεσε και αυτός, όπως ο νυν δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, σημαίνων στέλεχος της κυρίας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, έχοντας μάλιστα διατελέσει, ω ναι, αντιδήμαρχός της.

Σε έναν Δήμο όπου τα πολιτικά τέκνα της πρώην δημάρχου είναι τουλάχιστον προνομιούχα, δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλει πως ο Παυλίδης ξεκινά από μια άλλη αφετηρία… Μιας, όμως, που μιλάμε για πολιτικούς μέντορες, καλό θα ήταν για τον κύριο Παυλίδη πριν αναλάβει τον ανένδοτο «για το καλό του δήμου Βέροιας» να ξεκαθαρίσει λίγο ποιοι θα είναι δίπλα του στον αγώνα αυτό.

Για παράδειγμα, θα είναι στο πλευρό του ο έτερος Αντιδήμαρχος της κυρίας Ουσουλτζόγλου, ο κύριος Δημήτριος Δάσκαλος, του οποίου η δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης πήρε πριν λίγες ημέρες νέα αναβολή; Ή μήπως θα έπρεπε, προτού μπει στην εκλογική μάχη, να ξεκαθαρίσει τις δικαστικές του εκκρεμότητες με τον κύριο Στέργιο Διαμάντη, νυν Πρόεδρο του ΚΑΠΑ Βέροιας; Γιατί αυτά που του προσάπτει ο κύριος Διαμάντης δεν είναι διόλου αμελητέα, μαθαίνω μάλιστα πως τις τελευταίες ημέρες στη Βέροια οι δικαστικές κλήσεις πάνε και έρχονται..

Γιατί είναι εύκολα και εύηχα τα συνθήματα περί «δημοκρατίας της διαφάνειας» που υιοθέτησε στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης του ο κ. Παυλίδης, το δύσκολο είναι πάντα στην πράξη, η εφαρμογή…

Αγησίλαος Βεροιώτης