Θεσσαλονίκη: Στα καταστήματα Χριστούγεννα ,στους δρόμους Δεκαπενταύγουστος (ΕΙΚΟΝΕΣ).

Λαμπάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα , Αη Βασίληδες στις βιτρίνες , κοντομάνικα , σορτσάκια και καπέλα στους δρόμους . Τα καταστήματα ‘’φόρεσαν’’ Χριστουγεννιάτικα όμως η θερμοκρασία χτυπάει 30αρια στον ήλιο και οι εικόνες που καταγράψαμε μέσα κι έξω από αυτά, παραπέμπουν σε… Αυστραλία .

Η πόλη μπήκε σε ρυθμούς Χριστουγέννων, ο δήμος ανακοίνωσε …Σαμπάνη και δέντρο, αλλά ο καιρός παραπέμπει σε εποχή ΔΕΘ. Μακό μπλουζάκια, βερμούδες, εξώπλατα ακόμα και καπέλα επιστρατεύουν οι κάτοικοι. Επηρεάζει όμως αυτός ο καιρός το κλίμα και την αγορά Χριστουγεννιάτικων; ‘’Θετικά’’ μας λέει ο Στέλιος Γκότσης, ιδιοκτήτης καταστήματος με εποχικά είδη, και μας αιφνιδιάζει.

‘’Όσο κι αν φαίνεται περίεργο οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν καλό. Ο κόσμος κυκλοφορεί, βλέπει τις βιτρίνες. Τα Χριστούγεννα θα έρθουν όπως και να έχει. Μακάρι να είναι και καλός ο καιρός για να κάνει οικονομία ο κόσμος, στην θέρμανση του, για παράδειγμα» συμπληρώνει.

Αν και νωρίς, ο κόσμος δεν βλέπει μόνο τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, αλλά κάνει και τις πρώτες του αγορές. «Είναι ωραία η εικόνα της στολισμένης βιτρίνας…Ήρθαμε να ρίξουμε μια ματιά, είναι νωρίς, ακόμα έχει ζέστη σκέψου. Εμείς στολίζουμε τέλη Νοεμβρίου» μας λέει ένα ζευγάρι που κοιτάζει την βιτρίνα.
Μπαίνοντας στο κατάστημα, βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα να περιεργάζονται τα στολίδια που θα επιλέξουν για να διακοσμήσουν το δικό τους σπίτι, ακούς λόγια εντυπωσιασμού και ανυπομονησίας για την αγαπημένη εποχή του χρόνου μικρών και μεγάλων. «Έχω τρέλα με τα Χριστούγεννα, όλα τα στολίδια μου αρέσουν» μας λέει μια κυρία που ετοιμάζεται να αγοράσει κάποια στολίδια που κρατάει στα χέρια της.
Αν μείνεις για παραπάνω από δέκα λεπτά έξω από την χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, θα παρατηρήσεις πως ο κόσμος σταματάει έστω και για λίγο με το βλέμμα του να παρατηρήσει. Άλλοι απλά κοιτάνε, άλλοι μπαίνουν στο κατάστημα για να δουν περισσότερα, άλλοι βγάζουν φωτογραφίες. «Αν έπαιρνα 1 ευρώ για κάθε φωτογραφία που έβγαζε ο κόσμος έξω από το μαγαζί, τότε σίγουρα θα έκανα πολύ μεγαλύτερο τζίρο από ότι όλη την χριστουγεννιάτικη περίοδο» μου λέει γελώντας ο καταστηματάρχης.

 

 

Πηγή: seleo.gr