Μια συγκέντρωση που γέννησε ελπίδες…

Όταν σε μια περίοδο γενικότερης απαξίωσης της πολιτικής πετυχαίνεις να συγκεντρώσεις σε μια «κλειστή» σύναξη πολιτικών φίλων πάνω από 200 άτομα, έτοιμα να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια, να εμπλακούν στα κοινά, αυτό σημαίνει πως έχεις ήδη εγγράψει μια ισχυρή παρακαταθήκη για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Βέροιας έφερε κοντά ανθρώπους, ενεργούς πολίτες από κάθε γωνιά του δήμου Βέροιας, γυναίκες και άνδρες, με μεγάλη συμμετοχή από τις τοπικές κοινότητες. Αξίζει να τονιστεί η σημαντική εκπροσώπηση ανθρώπων της επιστήμης και της αγοράς και κυρίως της νεολαίας, νέων παιδιών έτοιμων να διεκδικήσουν έμπρακτα ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο τους.

Ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, γόνιμος διάλογος, ενθουσιασμός, διάθεση και όρεξη για δουλειά, προβληματισμός και αγανάκτηση για τη νυν δημοτική αρχή που εδώ και οχτώ χρόνια παριστάνει πως διοικεί, ανύπαρκτη, άχρωμη και άοσμη, για ένα σύστημα που έχει εγκλωβίσει και καθηλώσει τη Βέροια, αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης που κράτησε πάνω από τρεις ώρες, με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Την παράσταση έκλεψε ο μεστός και ειλικρινής λόγος του επικεφαλής, οραματιστή της Βέροιας που μας αξίζει και υποψηφίου Δημάρχου. Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος όταν διέρρευσε η πληροφορία της κυλιόμενης δημοσκόπησης των ημερών που έδειξε πρωτιά του συνδυασμού και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Αν θα προκύψει κάτι καλό για τη Βέροια; Θα φανεί σε μερικούς μήνες…

Ευθυκράτης ο Μακεδών