Ένταση μεταξύ Παππά και Βλαχογιάννη για τις φορτοεκφορτώσεις στο ΕΕΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την αλλαγή των ωραρίων φορτοεκφορτώσεων που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών.

Ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ Εμμανουήλ Βλαχογιάννης χαρακτήρισε ανόητο το μέτρο που εφαρμόζει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο ζήτημα αυτό κάτι που εξόργισε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Θανάση Παππά, ο οποίος έφτασε στο σημείο να τονίσει πως αν συνεχιστούν αυτές οι εκφράσεις δεν θα συμμετάσχει στην συζήτηση.

Να σημειωθεί, πώς αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη στο Eπιμελητήριο η σύσκεψη.

Το θέμα εκ μέρους του ΕΕΘ συντονίζει ο Α΄ Αντιπρόεδρος Γ. Ηλιάδης.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου, της Αστυνομίας και όλων των θιγόμενων κλάδων.

Να υπενθυμίσουμε ότι από 1η Μαρτίου ξεκίνησε να τίθεται σε ισχύ το νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης στο κέντρο της πόλης που προβλέπει τα εξής: 

1. Σε όλο τον δήμο Θεσσαλονίκης θα επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 8 τόνους κατά τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30μ.μ έως 8:30π.μ. της επομένης Σαββατοκύριακα από 5:00μ.μ. του Σαββάτου έως 8:30π.μ. της Δευτέρας. Αργίες ελεύθερα

2. Σε όλο τον δήμο Θεσσαλονίκης θα επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση ανεξαρτήτως ωραρίου και μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις φορτοεκφόρτωσης οχημάτων ωφέλιμου φορτίου έως 1,5 τόνο.

3. Ειδικά στο κέντρο της πόλης που περικλείεται μεταξύ των οδών Αγ. Δημητρίου, Κ. Δημητρίου, Δωδεκανήσου, Σαλαμίνος, Κουντουριώτη, Λεωφ. Νίκης, Ν. Γερμανού, Αγγελάκη, Εθν. Αμύνης και Αγ. Δημητρίου θα απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών οχημάτων άνω του 1.5 τόνου κατά τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30π.μ. έως 8:30μ.μ. και Σαββατοκύριακα από 8:30π.μ. έως 5:00μ.μ του Σαββάτου

4. Για τις ειδικές λωρίδες λεωφορείων, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης κατά τις ώρες λειτουργίας τους.

5. Για τους περισσότερους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου το ωράριο φορτοεκφόρτωσης θα είναι 6:30 έως 8:30 πμ. Θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση σε κάθε πεζόδρομο, σύμφωνα με το γενικό κανονισμό λειτουργίας πεζοδρόμων

6. Στις παραδοσιακές αγορές Καπάνι και Βατικιώτη το ωράριο φορτοεκφόρτωσης θα είναι 2:30 έως 8:30 πμ.

 

ΠΗΓΗ:wepost.gr

Advertisements