ΠΚΜ: Ηχοπετάσματα και δενδροφυτεύσεις για τον περιορισμό της ηχορύπανσης

Την εγκατάσταση ηχοπετασμάτων και τη δενδροφύτευση σε συγκεκριμένα σημεία της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης και της περιοχής Βούλγαρη προβλέπει παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον περιορισμό της ηχορύπανσης. Τη σχετική πρόσκληση του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια αφορούν σε περιοχές «πάρκων», αλλά και γραμμικούς άξονες κατά μήκος αστικών ρεμάτων ή οδών. Σε πρώτη φάση έχουν επιλεγεί ως περιοχές παρέμβασης η περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης, κατά μήκος των κατοικημένων περιοχών στα Κωνσταντινουπολίτικα και τα Πυλαιώτικα, αλλά και η περιοχή Βούλγαρη – Κηφισιάς, από το τέλος της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, μέχρι τη συμβολή της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών με την περιφερειακή οδό.

Σε δεύτερη φάση, μακροπρόθεσμα, ανάλογες παρεμβάσεις σχεδιάζονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην περιοχή της Νεάπολης, αλλά και στη δυτική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής των ανισόπεδων κόμβων. Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους, είναι έξι εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements