Ιορδάνης Πέτσογλου / Μείωση Δημοτικών Τελών.

του Ιορδάνη Πέτσογλου *

Μείωση Δημοτικών Τελών

Σκοπός μας είναι η περαιτέρω μείωση των Δημοτικών τελών ( μετά την τελευταία μείωση 5% για το 2019 – όπως και η επέκταση των ήδη υφιστάμενων προγραμμάτων για ειδικές κατηγορίες)  για την στήριξη των νοικοκυριών και των επαγγελματιών στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε εδώ και πολλά χρόνια πλέον.

Πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες (Δηλαδή, μείωση στο μισό ή και μηδενικά τέλη σε κάποιες ομάδες)

  • Πλήρης απαλλαγή
  1. για τους δικαιούχους Στεγαστικής Συνδρομής Ενοικίου από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας
  2. για ανασφάλιστα ηλικιωμένα άτομα (άνω των 65 ετών) που στερούνται ιδιόκτητης στέγης
  • καθώς, και για άτομα που δεν έχουν εισόδημα από μισθωτή εργασία ή επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν ακίνητη περιουσία.
  1. Για όλους τους νεφροπαθείς με μόνιμη κατοικία στον δήμο Θεσσαλονίκης.

 

  • Μείωση τελών κατά 50% για κατοικίες όπου διαμένουν μόνιμα,
  1. Πολύτεκνοι με χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα
  2. Άτομα με αναπηρία και χαμηλό, επίσης, ετήσιο οικογενειακό επίδομα
  • Άτομα – δικαιούχοι του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης)

 

  • Απαλλαγή για ένα χρονικό διάστημα στους επαγγελματίες που θα δημιουργήσουν νέα επιχείρηση στο δήμο μας, ώστε να συμβάλλουμε κι εμείς στην στήριξη των νέων επιχειρήσεων. Μέτρο που βοηθά και στην Αύξηση της επιχειρηματικότητας.

Πώς θα προκύψουν οι μειώσεις των Δημοτικών Τελών

Με ορθολογιστική διαχείριση πόρων, με χρηστή διαχείριση και αυστηρό έλεγχο των δαπανών, θα μπορέσουμε να πετύχουμε εξοικονόμηση δαπανών, ώστε να προβούμε στην ανάλογη μείωση των Δημοτικών τελών. Επίσης, με την αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, με οικονομία στο κόστος συντήρησης του εξοπλισμού, αξιοποίηση του δυναμικού καθαριότητας με ορθολογικά κριτήρια, εφαρμογή νέων τεχνολογιών, σταδιακή ανανέωση του στόλου μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, κοινοτικών πόρων κλπ και, τέλος, ενίσχυση του μηχανισμού ανακύκλωσης με επέκταση.

Επίσης, έσοδα μπορούν να προκύψουν ώστε να προβούμε σε γενναίες μειώσεις των δημοτικών τελών από την ορθή αξιοποίηση των Δημοτικών Ακινήτων.

*Ο Ιορδάνης Πέτσογλου είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών», του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

 

Προσωπική σελίδα facebook

 

 

 

 

 

 

Advertisements