Προσοχή! Συντήρηση οδικού δικτύου σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης!

Εργασίες συντήρησης στη 16η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στο ύψος της γέφυρας του κόμβου Θέρμης, πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου έως και την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

Πιο αναλυτικά, γίνονται εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας επί της δεξιάς οριογραμμής της 16ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, στο ύψος της γέφυρας του κόμβου της Θέρμης, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών (και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοοφορίας).

Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί με ώρα έναρξης στις 8.00 το πρωί.

 

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης  στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά, γίνονται εργασίες αποξήλωσης των κατεστραμμένων στηθαίων στην κεντρική νησίδα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων περί τη χιλιομετρική θέση 7+000 και αντικατάστασή τους με νέα από προκατασκευασμένο σκυρόδεμα.

Για την εκτέλεση των εργασιών θα απαιτηθεί αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας ταυτόχρονα και στα δύο ρεύματα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την Τετάρτη 20 Μαΐου και προβλέπεται να διαρκέσουν οκτώ ημέρες ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης των εργασιών στις 06:00 το πρωί.

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη διεξαγωγή της  κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

 

Επίσης εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου και αύριο Τρίτη 26 Μαΐου 2020.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης του οδοστρώματος στους παρακάτω οδικούς άξονες:

1. Επί της Επαρχιακής Οδού 4 (Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου – Δρυμού).

Επαναδιαγράμμιση του άξονα- Διαγράμμιση από το Ωραιόκαστρο έως το Μελισσοχώρι.

2. Επί της Επαρχιακής Οδού 1 (Θεσσαλονίκης – Καλοχωρίου).

Επαναδιαγράμμιση του άξονα από τη συμβολή με 26ης Οκτωβρίου έως το Καλοχώρι.

3. Επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς

Επαναδιαγράμμιση τμηματικά του άξονα

Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.