Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τις προκλήσεις της Τουρκίας!

Ηχηρά μηνύματα στην Τουρκία με αφορμή την αυξανόμενη προκλητικότητα της γείτονος στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή τους.

Οι δύο ανώτατοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες διεμήνυσαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της Άγκυρας.

Η συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναλυτικά ο διάλογος Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη:

«Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της ΕΕ» πρόσθεσε.

Σακελλαροπούλου: «Οι εντάσεις συνεχίζονται από την πλευρά της Τουρκίας. Επισκέφθηκα την Θράκη, ταυτόχρονα έχουμε τα ζητήματα με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η απάντηση είναι προφανής».

Μητσοτάκης: «Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ακούμε, υπάρχει ισονομία στην Θράκη που πρόσφατα επισκεφθήκατε».

 

Πηγή: Newsbomb.gr

https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1087954/hxira-minymata-mitsotaki-sakellaropoyloy-gia-tin-toyrkia-tha-antimetopisoyme-oles-tis-prokliseis