Φοιτητές ζητούν να παρούν πτυχίο χωρίς να δώσουν εξετάσεις !!

Σάλος έχει προκληθεί μετά την διαμαρτυρία φοιτητών του ΑΠΘ που ζήτησαν να προαχθούν όλοι χωρίς εξετάσεις.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. «Δε φταίμε εμείς για την πανδημία και τις επιπτώσεις της», δ’ηλωσαν οι φοιτητές, επικαλούμενοι δυσκολίες πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω έλλειψης τεχνικών μέσων (υπολογιστές, σύνδεση στο διαδίκτυο), καθυστερήσεις στην παραλαβή των συγγραμμάτων, αλλά και «άγχος, φόβο, αγωνία, πίεση περνώντας δύο μήνες σε εγκλεισμό».

Η απαίτηση των φοιτητών του ΑΠΘ να πάρουν πτυχίο χωρίς εξετάσεις προκάλεσε αρνητικά σχόλια από την «γαλάζια» νεολαία:

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Το «ρωμαλέο» φοιτητικό κίνημα εδώ και δεκαετίες έχει βρει ευκαιρία να κλείνει σχολές με το έτσι θέλω για κάθε απίθανο λόγο.

Τώρα που η χώρα πέρασε την πιο κρίσιμη δοκιμασία της και ενώ οι φοιτητές προετοιμάζονται για την εξεταστική τους, ακόμα και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, βλέπουμε μια θλιβερή μειοψηφία να ζητά τα ανήκουστα.

Θέλουν πτυχίο χωρίς εξετάσεις. Σχολεία χωρίς πανελλήνιες. Δουλειά χωρίς προσπάθεια.
Περιμένουμε και τον κύριο Τσίπρα να δικαιώσει τις κινηματικές τους προσπάθειες ζητώντας στα δυο πτυχία ένα μεταπτυχιακό δώρο.

Αυτό ξέρουν μόνο να κάνουν εδώ και χρόνια, όμως ευτυχώς τους κερδίζει κάθε μέρα το υγιές κομμάτι των φοιτητών.

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ θα συνεχίσει πιστή στις αρχές της να στηρίζει όλους τους φοιτητές που δεν ζήτησαν να τους χαριστεί τίποτα και θέλουν ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο.

 

Πηγή: iefimerida.gr

https://www.iefimerida.gr/ellada/dap-ndfk-zitoyn-ptyhia-horis-exetaseis-na-toys-dosei-o-k-tsipras-kai-ena-metaptyhiako-doro