Βουτιές με ραντεβού!

Ύπτιο, πρόσθιο και πεταλούδα μόνο με… ραντεβού μπορούν να κάνουν όσοι επιθυμούν να βουτήξουν στο δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Από τη στιγμή της επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου, ο αριθμός των ενδιαφερόμενων είναι τεράστιος, γεγονός που κατέστησε απαραίτητη τη σειρά προτεραιότητας. Το τηλέφωνο χτυπάει ασταμάτητα και οι βουτιές γίνονται μόνο με κρατήσεις καθώς, όπως εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, η ζήτηση είναι μεγάλη και στόχος είναι να μην αδικηθεί κανείς απ’ όσους θέλουν να δροσιστούν.

«Το δημοτικό κολυμβητήριο λειτουργεί εδώ και έναν μήνα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχουμε θέσει ως ανώτερο όριο προσέλευσης την ημέρα τα 30 άτομα (15 γυναίκες και 15 άντρες). Για να βουτήξει κάποιος θα πρέπει να κλείσει, τηλεφωνικά, ραντεβού και δεν επιτρέπεται να έρθει ο ίδιος άνθρωπος πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα», διευκρίνισε ο κ. Λεκάκης.

Γεμάτα είναι και τα τμήματα άθλησης στα υπαίθρια γυμναστήρια του δήμου. Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και στα γηπεδάκια της οδού Δελφών, οι γυμναστές του δήμου, τηρώντας όλα τα μέτρα, γυμνάζουν μικρούς και μεγάλους με προγράμματα ενδυνάμωσης και γιόγκα.

«Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε στην αρχή της πανδημίας μας βγήκε σε καλό. Γεμίζουν τα πάρκα με δημότες που γυμνάζονται. Ξεκινάμε οκτώ και μισή το πρωί μέχρι το μεσημέρι και από Σεπτέμβρη θέλουμε να κάνουμε και απογευματινά τμήματα», ανέφερε ο κ. Λεκάκης.

Σημείωσε πως στόχος του δήμου είναι η υπαίθρια γυμναστική να προχωρήσει και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα καθώς είναι κάτι που ο κόσμος το θέλει και το «αγκάλιασε», γεγονός που αποτυπώνεται στην πληρότητα των τμημάτων.

Όσο για τις ηλικίες των αθλουμένων, ο κ. Λεκάκης ανέφερε ότι ξεκινούν από 18 ετών και δεν έχει όριο, «όσο το λέει η καρδιά του καθενός!».

Πηγή:  iefimerida.gr

iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/boyties-me-ranteboy-dimotiko-kolymbitirio-toympas