Την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ζητούν οι υγειονομικοί!

Την ένταξή τους στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων ζήτησαν εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, σε συνέντευξη Τύπου, στο προαύλιο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής κρίσης για τα ΒΑΕ. «Από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσήσει από κορωνοϊό πάνω από τετρακόσιοι εβδομήντα συνάδελφοί μας. Είναι διαχρονικό αίτημά μας η καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας», δήλωσε το μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, Ελένη Μπακιρλή.

«Δεν μπορεί να ανανεώνεται το εξειδικευμένο προσωπικό κάθε έξι κι οκτώ μήνες, χρειάζεται εκπαίδευση για να εργαστεί κάποιος στη ΜΕΘ», ανέφερε το μέλος της διοίκησης του εργασιακού σωματείου του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θανάσης Τασιούδης, ο οποίος υποστήριξε ότι η υποστελέχωση των ΜΕΘ σε κάποια νοσοκομεία έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία
Οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία ζήτησαν επίσης ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, επαναληπτικά διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και των ατομικών μέτρων προφύλαξης και υγιεινής, κ.ά.

Οι υγειονομικοί κάλεσαν σε συγκέντρωση που προγραμματίζουν την Παρασκευή, στις 8:30, έξω από το Ιπποκράτειο και σε πορεία, καθώς και σε συγκέντρωση το Σάββατο, στις 18:30, έξω από τη ΔΕΘ, στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Πηγή: iefimerida.gr

iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/entaxi-barea-kai-anthygieina-zitoyn-ygeionomikoi