Θετικός στον κορωνοϊό μαθητής του Κολεγίου Ανατόλια

Κέρδισε μια υποτροφία για το Κολλέγιο Ανατόλια! - Parallaxi Magazine

Η ανακοίνωση του Κολεγίου:

«Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, εντοπίστηκε θετικό περιστατικό σε τεστ μοριακού ελέγχου για Covid-19 σε μαθητή/μαθήτρια Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια.

Ο/η μαθητής/ μαθήτρια και η οικογένεια του/της δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Από σήμερα το πρωί που ενημερωθήκαμε, έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρωτόκολλο διαχείρισης επιβεβαιωμένου περιστατικού του ΕΟΔΥ. Έχουν ήδη ειδοποιηθεί όλες οι «στενές επαφές» του κρούσματος, ώστε να παραμείνουν σε 14ήμερη καραντίνα. Ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, όπως προβλέπεται.

Το Κολλέγιο Ανατόλια δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί από την πιθανότητα αυτή, γι’ αυτό και φροντίσαμε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Έχουμε ήδη προβεί σε σχολαστική απολύμανση όλων των χώρων στους οποίους βρέθηκε ο μαθητής/μαθήτρια, καθώς και του λεωφορείου, στο οποίο επιβιβάστηκε.

Καθώς όλα τα απαραίτητα μέτρα–τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, σχολαστική απολύμανση χώρων και συχνός καθαρισμός/απολύμανση κοινόχρηστων χώρων-τηρήθηκαν πολύ προσεκτικά, πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης είναι σημαντικά περιορισμένος.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, το τμήμα στο οποίο ανήκει ο μαθητής/μαθήτρια θα λειτουργήσει με απομακρυσμένη διαδικτυακή διδασκαλία, ενώ η λειτουργία των υπόλοιπων τμημάτων και βαθμίδων του Κολλεγίου Ανατόλια θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ».