Ενταση και προσαγωγές διαδηλωτών και στη Θεσσαλονίκη!

Με αποστάσεις μεταξύ τους και σταδιακά, σε ομάδες των τριών, τεσσάρων ατόμων, αποχώρησαν οι διαδηλωτές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από την οδό Τσιμισκή, μέσω της πλατείας Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, είχαν βεβαιωθεί από την αστυνομία πρόστιμα σε συμμετέχοντες στη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, για παραβάσεις μετακίνησης, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοιό και έγιναν προσαγωγές.

Στο σημείο έσπευσαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Μιχάλης Κωνσταντινίδης και ζήτησαν από την αστυνομία να σταματήσουν οι βεβαιώσεις προστίμων και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Τελικά, οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο και η οδός Τσιμισκή δόθηκε σε κυκλοφορία.

Νωρίτερα, επεισόδια προκλήθηκαν και στην Αθήνα με διαδηλωτές του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25.

Αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποιούν με τη βία διαδηλωτή στο έδαφος, στη Θεσσαλονίκη
Νωρίτερα, οι άνδρες τήρησης της τάξης, ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν αφού πρώτα ελεγχθούν, για την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης, εν μέσω Lockdown, στη συμπρωτεύουσα.

Βίντεο: Η αστυνομία επιχειρεί να διαλύσει τη συγκέντρωση
Όπως θα δείτε καις το βίντεο, οι διαδηλωτές, χωρίς να τηρούν αποστάσεις, αλλά φορώντας μάσκες, επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένα ανθρώπινο τείχος προκειμένου να απωθήσουν τους αστυνομικούς. Τότε επικράτησε ένταση με τους αστυνομικούς να ξεκινούν επιχείριση για την διάλυση της πορείας.

Πηγή: iefimerida.gr

iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/entasi-prosagoges-polytehneio-thessaloniki-17-11