Έκθεση «H Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη μέσα από τα σχολικά αρχεία 19ος και 20ος αιώνας»

Έκθεση με θέμα «H Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη μέσα από τα σχολικά αρχεία 19ος και 20ος αιώνας» διοργανώνει το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου και Αρχείων σε συνεργασία με σχολεία της πόλης, το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας (Γ.Α.Κ. Θεσσαλονίκης) και το Εβραϊκό Μουσείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, στον Πολιτιστικό χώρο (πρώην Παιδικός Σταθμός) της Α΄ Προβλήτας Λιμένος Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει από 15 Ιανουαρίου έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Πρόκειται για μία αναδρομή στην εκπαιδευτική ιστορία της Θεσσαλονίκης με στόχο την ανάδειξη στο επιστημονικό και ευρύ κοινό της πόλης μας  της ιστορίας των σχολείων μας, της εκπαίδευσης και γενικότερα της ιστορίας της Θεσσαλονίκης.  Συγκεκριμένα, πρόκειται για σχολικά έγγραφα, μαθητολόγια, ενδεικτικά απολυτήρια, μαθητικά βιβλία, τετράδια, φωτογραφίες, εκδόσεις και οποιοδήποτε άλλο σχολικό αρχειακό υλικό και τεκμήριο.

Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις  9:00 έως τις 17:00 για το κοινό ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα οργανωμένων ξεναγήσεων σχολείων και άλλων συλλογικών φορέων ή ομάδων με δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail : kith@thessaloniki.gr

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη  10 Ιανουαρίου 2024 στις 6.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό χώρο (πρώην Παιδικός Σταθμός), Α΄ Προβλήτα Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις