ΗΠΑ: Μήνυμα αλληλεγγύης του ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν για τις δασικές πυρκαγιές

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας»   Την αλληλεγγύη και τα «ειλικρινή συλλυπητήρια του» για την απώλεια των δύο πιλότων στην πτώση του Canadair εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.   Διαβάστε την συνέχεια στο emvolos.gr

Περισσότερα

Τι αποκαλύπτει η μακροβιότερη μελέτη στην ιστορία για το «κλειδί» της ανθρώπινης ευτυχίας

Ήταν το έτος 1938 όταν μια ομάδα ερευνητών του Χάρβαρντ ξεκίνησε μια μελέτη για να απαντήσει σε ένα ερώτημα: Τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους;   Στο μικροσκόπιο των ερευνητών μπήκαν αρχικά 724 άτομα – ήταν αγόρια από μη προνομιούχες οικογένειες της Βοστώνης και φοιτητές του ιδρύματος. Στη συνέχεια προστέθηκαν οι σύζυγοί τους, κατόπιν τα παιδιά τους, μετά τα εγγόνια τους. Οι ερευνητές του Χάρβαρντ ενσωμάτωσαν τελικά στη μελέτη τους 1300 απογόνους που προέρχονταν από την αρχική ομάδα. Ανά τακτά διαστήματα, συγκέντρωναν πληροφορίες για τους συμμετέχοντες που ξεκινούσε από την οικονομική…

Περισσότερα

Επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλάστρας!

Άγνωστοι επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Χαλάστρας στην Θεσσαλονίκη. Τρία άτομα αφού πλησίασαν στο αστυνομικό τμήμα, ξεκίνησαν να πετούν πέτρες. Δεν τραυματίστηκε κανένας, ούτε προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Έχουν γίνει δέκα προσαγωγές μέχρι στιγμής.

Περισσότερα

Πυρκαγιά στην Θεσσαλονίκη!

Φωτιά ξέσπασε σήμερα σε διαμέρισμα στην Άνω πόλη Θεσσαλονίκης. Μέσα κατοικούσε μία κοπέλα με το κατοικίδιο της. Οι καπνοί μεταφέρθηκαν και στα διπλανά διαμερίσματα αλλά αισίως κανένας δεν τραυματίστηκε. 12 πυροσβέστες ανέλαβαν να σβήσουν την φωτιά! Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας ηλικιωμένος για προληπτικούς λόγους. Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της πυρκαγιάς.

Περισσότερα

Σύλληψη ληστή!

Συνελήφθη 25χρονος ελληνικής καταγωγής για ληστεία με απειλή σύριγγας! Από τον περασμένο Οκτώβριο έχει κάνει αρκετές ληστείες και η τελευταία ήταν την Δευτέρα σε ένα μίνι μάρκετ! Μετά την ληστεία στο μίνι μάρκετ, συνελήφθη από την αστυνομία μέσα σε αστικό της πόλη!

Περισσότερα

Φυλάκιση για υβριστικά σχόλια!

Συνελήφθησαν 2 αδέρφια (ένας άντρας και μία γυναίκα) και καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 4,5 ετών γιατί έκαναν αναρτήσεις με υβριστικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, εναντίον εισαγγελέα! Ο ίδιος αναφέρει ότι οι αναρτήσεις δεν έθιγαν μόνο αυτόν άλλα και όλους τους δικαστικούς λειτουργούς!

Περισσότερα

Παρίσι: Αναβολή ανοίγματος της Disneyland

  Κλειστή  μέχρι τις 2 Απριλίου θα παραμείνει η Disneyland, στο Παρίσι. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό επρόκειτο να άνοιγε στις 13 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, λόγω των συνθηκών της πανδημίας του Covid-19 σε Γαλλία και Ευρώπη ο Όμιλος ανακοίνωσε την αναβολή του ανοίγματος, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν τα τότε δεδομένα.

Περισσότερα

I.Παπαγιάννης:Να πάψει να κυριαρχεί ο φόβος!

Να πάψει να κυριαρχεί ο φόβος. Συγχαρητήρια στην Εισαγγελία για την αυτεπάγγελτη προανάκριση με αφορμή τις δηλώσεις της Χρυσής μας αθλήτριας. “Οι δηλώσεις Μπεκατώρου συγκλόνισαν το Πανελλήνιο. Η Χρυσή Ολυμπιονίκης, έστω μετά από χρόνια, μίλησε και αποκάλυψε το μυστικό που τη βασάνιζε. Συγχαρητήρια και μακάρι να ανοίξουν και άλλα στόματα. Ο φόβος δεν πρέπει να κυριαρχήσει αλλά η ελευθερία και η Δικαιοσύνη για τα θύματα. Συγχαρητήρια και στην Εισαγγελία, που παρότι κάποιοι μίλησαν για παραγεγραμμένο αδίκημα, κίνησε αυτεπάγγελτα τις νόμιμες ενέργειες ελέγχου της υπόθεσης”. Ιωάννης Παπαγιάννης   www.dr-papagiannis.gr

Περισσότερα

Από τις 21 Ιανουαρίου επαναλειτουργεί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στον κεντρικό δήμο!

Την επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης από την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ από αύριο ανοίγουν σε όλη τη χώρα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Το σύστημα «THESi» αφορά τις θέσεις επισκεπτών περιορισμένης διάρκειας στάθμευσης (λευκή διαγράμμιση) και η επιτήρηση της λειτουργίας του γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία. Το σύστημα είχε τεθεί σε αναστολή λειτουργίας από τις 7 Νοεμβρίου 2020, ενώ η επαναλειτουργία του γίνεται στο πλαίσιο επανεκκίνησης της αγοράς μετά την υποχώρηση των καιρικών φαινομένων που έφερε ο «Λέανδρος».

Περισσότερα

Φοιτητές αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο!

Οι φοιτητές,  αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και της Νίκης Κεραμέως για την «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος», πραγματοποίησαν την κατάληψη νωρίς το πρωί, πριν ακόμη προσέλθουν οι εργαζόμενοι στη διοίκηση του πανεπιστημίου. Αίτημά τους είναι «να λάβει υπόψη της η Σύνοδος των Πρυτάνεων ότι φοιτητικοί σύλλογοι και πανεπιστημιακή κοινότητα εναντιώνονται στο νομοσχέδιο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των διαγραφών, των πειθαρχικών και της βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ».Τη συμπαράστασή τους στους συμφοιτητές τους, που πήραν την πρωτοβουλία την κατάληψης, εξέφρασαν στη συνέχεια και φοιτητές…

Περισσότερα