Γκραν πρι Σεούλ – Γκουντούρα: «Επιτέλους έφτασα στην πηγή και ήπια νερό»

Είναι στην κορυφή του κόσμου με το σπαθί της.

Η Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο γκραν πρι της Σεούλ στην Κορέα μετά από τρία αργυρά μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Μετά από αργυρά στο γκραν πρι της Ορλεάνης το 2021, στο παγκόσμιο κύπελλο της Τυφλίδας το 2022 και στο παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης το 2023 η 26χρονη ξιφομάχος ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στη Σεούλ και μάλιστα στην πρώτη διοργάνωση εντός της περιόδου πρόκρισης. Για την μεγάλη της επιτυχία δήλωσε τα εξής: «Το ήθελα πάρα πολύ το χρυσό μετάλλιο, είχα φτάσει αρκετές φορές στην πηγή και δεν είχα πιει νερό, ακόμα και για ένα χτύπημα. Τώρα όμως τα κατάφερα και για αυτό μου βγήκε το συναίσθημα όταν πήρα τον τελευταίο πόντο. Το ήξερα ότι χρειαζόταν υπομονή και αρκετό χρόνο για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και η επιμονή μου με δικαίωσε. Θέλω να σταθώ όμως περισσότερο στη σταθερότητα που είχα όλη τη μέρα στα παιχνίδια μου και στο κάτι παράπανω που έδωσα στο τέλος όταν χρειαζόταν για τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι αυτή η νίκη ήρθε στην πρώτη διοργάνωση εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης», ενώ για τη στιγμή της απονομής πρόσθεσε: «Η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και η θέα της ελληνικής σημαίας πιο ψηλά από όλες στον ιστό ήταν κάτι που είχαμε ζήσει ξανά χάρη στη Δέσποινα, κάθε φορά όμως είναι πολύ συγκινητική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και συγκεκριμένα τον κύριο Σπύρο Καπράλο, το μεγάλο χορηγό μου, τη Bwin, και το σωματείο μου, ΑΟ Αρίστων Παιανίας για την αμέριστη στήριξη που μου παρέχουν».

Ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, είπε από την πλευρά του τα εξής: «Η Δώρα είχε όλη την ημέρα σταθερή πορεία και διατήρησε το ρυθμό στα παιχνίδια της. Δίνουμε το 100% και αυτό φαίνεται σε κάθε διοργάνωση και από τη συνολική ανοδική πορεία. Προφανώς προτιμούμε που ήρθε τώρα αυττό το αποτέλεσμα που ψάχνναμε και όχι νωρίτερα τη χρονιά. Πάντα υπάρχει αγωνιστικό πλάνο και αυτή τη φορά βγήκε όταν έπρεπε. Παίζει πάντα υψηλού επιπέδου ξιφασκία, είμαστε για μετάλλια σε κάθε διοργάνωση. Είναι κάτι απίστευτο το γεγονός ότι αυτό είναι το όγδοο συνεχόμενο βάθρο με ελληνική παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις της σπάθης γυναικών. Συνεχίζουμε δυνατά και προσγειωμένοι για τους στόχους μας, το παγκόσμιο πρωτάθλημα και στη συνέχεια την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».

Σχετικές δημοσιεύσεις