Ξεκίνησαν οι 15 από τις 65 ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμαριά

Το πολυαναμενόμενο έργο  με τίτλο: «Εργασίες οδοποιίας για τα έτη 2022-2023» ξεκίνησε στις 22/5/2023, με τους πρώτους έξι δρόμους που περιλαμβάνουν τις οδούς Πολυβίου, Κανάρη, Αφροδίτης, Λυσίου, Ολυμπιάδος και Θέτιδος.

Στα συγκεκριμένα οδικά δίκτυα, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου και ώρα 20:00.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 και ώρα 07:00, οι εργασίες θα συνεχιστούν σε άλλα 9 οδικά τμήματα που περιλαμβάνουν τις οδούς: Σουλίου, Πάριδος, Φιλαδελφείας, Ζαρίφη, Αν. Θράκης, Καραβαγγέλη, Σολωμού, Ευρυπίδου και Σουρή-Πλουτάρχου. Οι ασφαλτοστρώσεις στους συγκεκριμένους δρόμους θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023.

«Όταν τον Οκτώβριο του 2022 υπογράφαμε τη σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ήταν ξεκάθαρος ότι μέχρι το τέλος του 2023 θα γίνουν έργα οδοποιίας σε περισσότερους από εκατό δρόμους, σε συνδυασμούς με τους 35 που έλαβαν χώρα το 2020. Το έργο ξεκινάει και οι πολίτες θα αντιληφθούν ότι τον λόγο μας ακολουθούν πάντα οι πράξεις» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου.

Ήδη ο Δήμος Καλαμαριάς έχει ζητήσει από τον ανάδοχο, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς να φροντίσουν για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των πεζών, σε όλο το μήκος της ζώνης των έργων, την ασφαλή πρόσβαση των πεζών στις παρόδιες ιδιοκτησίες, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα υποστηρίζουν τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία και την εξασφάλιση της ταχείας και ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους, ο προϋπολογισμός του είναι στο 1,9 εκ. ευρώ και η ολοκλήρωσή του, με τους υπόλοιπους πενήντα δρόμους αναμένεται στα τέλη του 2023.

ΧΑΡΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ

ΔΡΟΜΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις