Ξεκινάει ο νέος κύκλος αιμοδοσίας στο Δήμο Δέλτα. Δίνουμε αίμα, γιατί μας περισσεύει … αγάπη! »

Ο Δήμος Δέλτα, αρωγός στην εθνική προσπάθεια συλλογής φιαλών Αίματος συμβάλλει για άλλη μία φορά στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.Κ.Ε.Α.), με τη διοργάνωση της πρώτης Αιμοδοσίας, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων, από τις 9:00 έως τις 13:00, και καλεί τους συμπολίτες μας να δώσουν και πάλι ηχηρό παρόν στεκόμενοι δίπλα σε όσους ασθενείς χρειάζονται αίμα.

Με σύνθημα « Δίνουμε αίμα, γιατί μας περισσεύει… αγάπη!» η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Κοινωφελών Δομών του Δήμου Δέλτα σε συνεργασία με το Γενικό  Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ανοίγει το φετινό πρώτο κύκλο εθελοντικής αιμοδοσίας από τα Νέα Μάλγαρα, και καλεί εθελόντριες και  εθελοντές αιμοδότες, δότριες και δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων να συμμετάσχουν στην εναρκτήρια αιμοδοσία του πρώτου κύκλου Εθελοντικής Αιμοδοσίας και  Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου  για το 2024.

Παράλληλα με τη λήψη αίματος, θα γίνονται και εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών για όσους επιθυμούν, και το νοσηλευτικό προσωπικό θα συλλέγει δείγματα σιέλου, για έλεγχο ιστοσυμβατότητας, στην προσπάθεια αναζήτησης πιθανού συμβατού εθελοντή δότη μυελού των οστών με ασθενή.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη υπέρτατης αλληλεγγύης, αφού ένας εθελοντής αιμοδότης, σε κάθε αιμοδοσία μπορεί να σώσει μέχρι και 3 ζωές, καθώς μετά το διαχωρισμό του σε πλάσμα, ερυθρά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια,το αίμα μεταγγίζεται ανάλογα με την ανάγκη του κάθε ασθενή. Tο αίμα ενός αιμοδότη κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Γι’ αυτό και οι ανάγκες είναι διαρκείς, ενώ, παράλληλα, η ζήτησή του αυξάνεται συνεχώς.

Μεταφέρουμε παντού το σύνθημα «Δίνουμε αίμα, γιατί μας περισσεύει …αγάπη!» προσδοκώντας στη μαζική συμμετοχή των τακτικών αιμοδοτών και την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, η αιμοδοσία γίνεται μόνο με ραντεβού και με την απαραίτητη προσκόμιση ΑΔΤ, ΑΜΚΑ και μάσκας.

Επόμενος σταθμός… το ΚΑΠΗ Σίνδου, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, και… το ταξίδι συνεχίζεται!

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα: 2310788630 & 2310796868 και μέσω e- mail: aimodosia.dimoydelta_kpodd@yahoo.com

 

Σχετικές δημοσιεύσεις