Παραλαβή-παράδοση στο ΥΜΑΘ!

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής παράδοσης στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Το παν στη ζωή είναι όταν κάνεις τον απολογισμό της ημέρας, να ξέρεις βαθιά μέσα σου, πως έδωσες το καλύτερο εαυτό σου κι εγώ παραδίδω τη σκυτάλη έχοντας ήσυχη τη συνείδηση μου, υπογράμμισε ο Θεόδωρος Καράογλου, παραδίδοντας τα καθήκοντα στο νέο υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη.

Στους 18 μήνες αυτής της διαδρομής πετύχαμε πολλά και σημαντικά ζητήματα, συμμετέχοντας ενεργά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Ιούλιο του 2019, για την αναγέννηση της Βόρειας Ελλάδας, για την αναγέννηση της Μακεδονίας και της Θράκης, τόνισε ο κ. Καράογλου.

Το Τεχνολογικό Πάρκο, για το οποίο φιλοδοξεί εντός του 2023 να λειτουργήσει.
Την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, για την οποία είπε ότι μπήκε στην τελική της ευθεία.
Επιτεύχθηκε σε σημαντικό βαθμό ο στόχος να μετατραπεί το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης σε ένα “μικρό υπουργείο Ανάπτυξης”, καθώς η διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων ενέκρινε μέχρι 31/12/2020 συνολικά 342 επενδυτικά σχέδια με ποσό ενίσχυσης 104,2 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, είναι ολοκληρωμένα και θα υπογραφούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 να εγκριθούν και να προστεθούν 34 επενδυτικά σχέδια επιλέξιμου προϋπολογισμού 225,1 εκατομμυρίων ευρώ και άλλα 45 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων επιλέξιμου προϋπολογισμού 271,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Καράογλου είπε ότι το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης έγινε ανοιχτό, έγινε το σπίτι κάθε Βορειοελλαδίτη. Ευχαρίστησε όλους τους θεσμικούς παράγοντες με τους οποίους συνεργάστηκε, όπως και με τους εκπροσώπους των διαδηλωτών που έκαναν πορείες προς το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, λέγοντας ότι επιδίωξε να έχει μια καλή συνεργασία μαζί τους.

Το μήνυμα του νέου υπουργού Μακεδονίας Θρακης
Μήνυμα για την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών έστειλε ο νέος υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταυρος Καλαφάτης. Θα χρειαστώ τη βοήθεια όλων. Διότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Και οι δύσκολοι καιροί που περνούμε απαιτούν συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών, ενότητα και εθνική ομοψυχία, τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Δεσμεύτηκε πως θα κάνει ότι μπορεί για την επιτάχυνση των διαδικασιών παντού. Από το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ μέχρι την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ και θα είναι αρωγός των προσπαθειών που καταβάλλονται από τον πρωθυπουργό και τα συναρμόδια υπουργεία για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες της Β. Ελλάδας, από τον τομέα της υγείας και της ασφάλειας μέχρι τις αστικές συγκοινωνίες.

Ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά το τέλος της πανδημίας, η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανάταξης, αλλά μέχρι τότε οφείλουμε να παίξουμε όλοι μαζί άμυνα στην πανδημία και να μπούμε την αντεπίθεση με τον εμβολιασμό το ταχύτερο δυνατό όλων μας.

Ο νέος υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης ευχαρίστησε τον προκάτοχό του και είπε ότι εκτιμά βαθιά την προσφορά του στην παράταξη, στη Θεσσαλονίκη, στην πατρίδα. Οι κύκλοι στη ζωή είναι για να ανοίγουν και να κλείνουν, παρατήρησε ο κ. Καράογλου και σημείωσε πως σήμερα έκλεισε ο δεύτερος κύκλος της παρουσίας του στο Διοικητήριο (η έδρα του υφυπουργείου Μακεδονίας) και άνοιξε ο δεύτερος κύκλος της παρουσίας του κ. Καλαφάτη στο Διοικητήριο, καθώς και αυτός έχει θητεύσει στο ίδιο πόστο ως υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις