Σύγχρονα αθλητικά κέντρα στους 14 δήμους “προικοδοτεί” η περιφέρεια!

Με σύγχρονα “αθλητικά κέντρα” γεμίζει η Θεσσαλονίκη μέσα στο 2021, τα οποία θα λειτουργούν στους 14 δήμους του νομού όπου υφίστανται ήδη πολλές εγκαταστάσεις οι οποίες όμως χρειάζονται βελτίωση και ανακατασκευή. Τα έργα, που σε κάποιους δήμους έχουν αρχίσει, προωθεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να ενισχύσει τις υποδομές για το μαζικό αθλητισμό και να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες και παιδιά να συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα.

Παράλληλα, τα έργα, που πρόκειται να παραδοθούν μέσα στη νέα χρονιά και αφορούν κυρίως σε βελτίωση και ανακατασκευή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων γηπέδων, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλει ακόμη και beach volley, έχουν στόχο να στηρίξουν ομάδες και αθλητές, πολλοί από τους οποίους ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό.

Όπως τόνισε στο makthes.gr η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου τα έργα μαζικού αθλητισμού αφορούν και τους 14 δήμους της περιφερειακής ενότητας, πολλά από τα οποία, όπως είπε, είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Το κόστος του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων των αθλητικών υποδομών ανέρχεται συνολικά στα 3 εκατ, ευρώ, τα οποία κατανέμονται στους δήμους, με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής, στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων.

«Αξιοποιούμε διαθέσιμους πόρους προς όφελος των πολιτών, στους οποίους οι κατά τόπους δήμοι της Θεσσαλονίκης προικοδοτούν σύγχρονες εγκαταστάσεις για να συμμετέχουν σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού» σχολίασε η κ. Πατουλίδου.

Η ίδια αναφερόμενη στην ετοιμότητα των δήμων να τρέξουν τα αθλητικά έργα, δεδομένου ότι υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση, δήλωσε ότι δεν είναι μεγάλη από όλους, ωστόσο, όπως είπε «είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα κονδύλια και να προχωρήσουν τα έργα που έχουν προγραμματίσει».

Συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις τους έχουν ήδη υπογράψει με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών, Βόλβης, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου όπου μάλιστα θα ανακατασκευαστεί η οροφή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) που φέρει το όνομα «Βούλα Πατουλίδου».

Αυτοψία στους Αμπελόκηπους

Προ ημερών η αντιπεριφερειάρχης Β. Πατουλίδου προχώρησε σε επιθεώρηση των πορεία των εργασιών στη Δημοτική Ενότητα Αμπελοκήπων, συνοδευόμενη από το δήμαρχο, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Επισκέφτηκαν τα αθλητικά έργα που εκτελέσθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη με προγραμματική σύμβαση μεταξύ περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και ειδικότερα στο ήδη αποπερατωμένο γήπεδο beach volley στην οδό Ελευθερίας-Αμπελόκηποι.

Επίσης η αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος, επιθεώρησαν και τις εργασίες που είναι σε πλήρη εξέλιξη για την κατασκευή τένις και ενός γηπέδου volley στο ανοιχτό αθλητικό κέντρο “Ριζόπουλος ” στην περιοχή της Μενεμένης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δήμος έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε δυο προγραμματικές συμβάσεις, προκειμένου να τρέξει γρήγορα τα έργα, ενώ η κατασκευή του γηπέδου beach volley στους Αμπελόκηπους, που ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, αποτελεί την κορωνίδα των νέων έργων που προγραμματίζει ο δήμος.

Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λ. Κυρίζογλου ήταν αίτημα της κοινωνίας και των αθλητών που ζουν στην περιοχή και έχουν διακριθεί σε πολλούς αγώνες. Η δημοτική αρχή, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν αμιγώς αστικό δήμο, αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα των αθλητών, δίνοντας παράλληλα κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα της πετοσφαίρισης επί άμμου.

Μάλιστα σκοπεύει, να δημιουργήσει και ένα δεύτερο στο πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος», αξιοποιώντας τις δυνατότητες του χώρου, όπου αναπτύσσονται ήδη πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις.

Πηγή: makthes.gr

https://www.makthes.gr/thessaloniki-syghkhrona-athlitika-kentra-stoys-14-dimoys-proikodoti-i-perifereia-344605

Σχετικές δημοσιεύσεις