«Έκθεση Ιστορικών Αρχειακών Τεκμηρίων Δημοτικού Συμβουλίου 1915-1922»

«Έκθεση Ιστορικών Αρχειακών Τεκμηρίων Δημοτικού Συμβουλίου 1915-1922» διοργανώνει το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Δημοτικού Συμβουλίου της Διεύθυνσης Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα διαρκέσει από τις 15 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν ψηφιοποιημένες και ψηφιακά τεκμηριωμένες Αποφάσεις και Πρακτικά Συνεδριάσεων καθώς και τα αντίστοιχα βιβλιοδετημένα χειρόγραφα της περιόδου 1915-1922.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην πληροφόρηση, προσφέρει έναν μεγάλο περίπατο σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας, της οικονομίας, της πολιτικής, και φωτίζει πτυχές του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα αλλά και των όψεων της καθημερινής ζωής για την περίοδο που ακολουθεί την απελευθέρωση της πόλης και μέχρι την είσοδο των προσφύγων.

Η διάσωση, η διατήρηση, η ανάδειξη και κοινοποίηση προς κάθε ενδιαφερόμενο αυτών των αρχειακών τεκμηρίων είναι σε θέση να αποτελέσει τελικά εκείνο το πολιτιστικό αγαθό που θα προάγει τη γνώση για την ιστορία, που θα διαφυλάττει τη συλλογική μνήμη και την πολιτιστική κληρονομιά.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (5ος όροφος, Γ. Βαφόπουλου 3) και θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Προγραμματισμένες ομαδικές ξεναγήσεις κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στο: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/vafo/ds.php

Σχετικές δημοσιεύσεις