Έκκληση από τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη για νερό στα αδέσποτα τις ημέρες του καύσωνα: «Βάλε ένα δοχείο έξω από την πόρτα σου»

Από τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη επισημαίνεται η ανάγκη, που προκύπτει κατά τις ημέρες του καύσωνα για τα αδέσποτα ζώα, που κυκλοφορούν στο αστικό και το περιαστικό περιβάλλον, και η οποία αφορά στην πρόσβασή τους σε δροσερό νερό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ποτίστρες νερού για αδέσποτα, που έχουν τοποθετηθεί από τα συνεργεία του Δήμου σε επίκαιρα σημεία του δήμου, εξασφαλίζουν αδιάλειπτα νερό στα αδέσποτα ζώα.

Για το πρόγραμμα «δροσερό νερό» η αρμόδια αντιδημαρχία συνεργάζεται με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής που βοηθούν εθελοντικά.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να αφήνουν λίγο νερό για τα τετράποδα, που υποφέρουν από τη ζέστη, καθώς επίσης και να μην τα ενοχλούν, όταν εκείνα βρουν καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιάννης Καρτάλης, επισημαίνει: «Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να προσφέρουν λίγο δροσερό νερό για τα αδέσποτα ζώα, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο της θερμοπληξίας κατά τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες. Οι ποτίστρες νερού που έχουμε τοποθετήσει ανεφοδιάζονται διαρκώς, ενώ παρακαλούνται όποιοι συμπολίτες μας αντιληφθούν αδέσποτο ζώο σε ανάγκη, να επικοινωνήσουν με τις Υπηρεσίες μας, ώστε ν΄ ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία».

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του δήμου είναι 2313 302604 και email i.kartalis@pilea-hortiatis.gr.

Σχετικές δημοσιεύσεις