Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα σχολεία με μορφή παιχνιδιού

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) πρσγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του πρωτότυπου εκπαιδευτικού παιχνιδιού «COVID-ΑΚΙ» για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στελεχών από το Τμήμα Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου, του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και της ΑΜΚΕ REVMA, εκπαιδευτικών και, φυσικά, μαθητών.

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι είναι ο πιο άμεσος και κατανοητός τρόπος για να προσεγγίσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους για να διαδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η ιδέα  για τη δημιουργία του παιχνιδιού ανήκει στην ΑΜΚΕ REVMA (ομάδας νέων γυναικών Ρομά)  και η σύμπραξη προέκυψε  στην προσπάθεια του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης αφενός να στηρίξει τους πολίτες και αφετέρου να αγκαλιάσει πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, με όραμα, νέες και καινοτόμες ιδέες. Αρωγό στην προσπάθεια αυτή βρήκε το Τμήμα Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου, και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά. Το παιχνίδι πρόκειται να διανεμηθεί σε όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του δήμου ενώ θα προγραμματιστούν και άλλες παρουσιάσεις του σε σχολεία των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης.

Πηγή: ota365.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις