Δήμος Δέλτα: Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

O καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Νεοπλασιών (ΕΛ.Ι.Ν.), το 2022, στην Ελλάδα διαγνώσθηκαν 4.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού και 1.600 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο.

Γνωρίζουμε πως όσο πιο νωρίς διαγνωσθεί μια γυναίκα με καρκίνο του μαστού, πριν ακόμη δώσει συμπτώματα νόσος, τόσο η πιθανότητα για επιτυχή αντιμετώπιση και πολλές φορές ίαση, αυξάνεται. Η εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου (ψηλάφηση μαστού, μαστογραφία, υπερηχογράφημα) σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών σώζει ζωές.

​Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, σε μια διεθνή προσπάθεια, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Στην Ελλάδα ο Οκτώβριος ως Μήνας Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού έχει καθιερωθεί από το 1997.

Κατά τη διάρκεια του μήνα, διοργανώνονται σε όλη τη χώρα εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, από φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

​Σ΄αυτά τα πλαίσια, η Αντιδημαρχία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ, εγκαινίασε το Ιατρείο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού που θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου από εθελοντές γυναικολόγους του Δήμου μας.

Επίσης η Αντιδημαρχία διοργανώνει Κεντρική Ομιλία Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού από τον Γενικό Χειρουργό / Χειρουργό Μαστού κο ΣΤΑΥΡΟ ΙΝΤΖΕ την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 6 μ.μ. στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΝΔΟΥ.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε για να δώσουμε σαν Δήμος Δέλτα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, ένα μήνυμα ζωής ότι ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ.

Σχετικές δημοσιεύσεις