Διατροφή: 5 λόγοι που το πρωινό είναι σημαντικό

1) Σε γεμίζει ενέργεια Το πρωινό θεωρείται από την πλειοψηφία των διαιτολόγων το πιο σημαντικό καύσιμο του οργανισμού. Εξαιτίας του αναπληρώνεται η χαμένη ενέργεια που καταναλώθηκε στη διάρκεια του ύπνου μας, αφού ο οργανισμός μας δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει και να καταναλώνει ενέργεια. Έτσι, μετά από μια ομελέτα με λαχανικά ή ένα γιαούρτι με φρούτα και βρώμη θα νιώσεις πιο παραγωγικός και δυνατός για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της καθημερινότητας αλλά και στις αθλητικές σου δραστηριότητες.

2) Καταναλώνεις περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες. Σε σχέση με αυτούς που παραλείπουν το πρώτο γεύμα της ημέρας, όσοι τρώνε λίγη ώρα αφού ξυπνήσουν τροφοδοτούν τον οργανισμό τους με πληθώρα ευεργετικών θρεπτικών στοιχείων. Αυτό δίνει ώθηση πολύ γρηγορότερα στον μεταβολισμό.

3) Συγκεντρώνεσαι καλύτερα  Σύμφωνα με πολλές έρευνες οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό είναι πιο αποδοτικοί στην εργασία τους. Ένα γεμάτο στομάχι συμβάλλει στο να επιλύεις γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες που προκύπτουν. Π.χ. οι ξηροί καρποί είναι ένα τέλειο σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου.

 4) Διατηρείς το βάρος σου σταθερό: Τρώγοντας κάθε μέρα ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες κρατάς το μεταβολισμό σου σε εγρήγορσ, δημιουργείς στον εγκέφαλο την αίσθηση πληρότητας και έτσι φεύγει η επιθυμία για ανθυγιεινά σνακ γεμάτα λίπος. Μια γρήγορη λύση είναι ένα γρήγορο smoothie από γιαούρτι και φρούτα.

5) Μειώνεις τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής νόσου. Oι άνθρωποι που δεν τρώνε το πρωινό γεύμα φαίνεται ότι αυξάνουν τα ποσοστά της LDL χοληστερόλης και μειώνουν τις τιμές της ΗDL –καλή χοληστερόλη απαραίτητη για τον ανθρώπινο οργανισμό–, αλλά αυξάνουν και τα τριγλυκερίδια.

Σχετικές δημοσιεύσεις