Δόθηκαν σε κυκλοφορία οι δύο γέφυρες στην περιοχή του Φράγματος Θέρμης

Στην κυκλοφορία δόθηκαν το Σάββατο το πρωί οι δύο μικρές γέφυρες που συνδέουν τη Θέρμη με το Τριάδι, από την πλευρά του Φράγματος Θέρμης, οι οποίες είχαν υποστεί σοβαρές ζημίες από την ισχυρή νεροποντή που είχε σημειωθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

Καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες συνεργεία του δήμου και ιδιωτών προχώρησαν στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών σε αυτά τα δύο σημεία, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης και στα υπόλοιπα σημεία τα οποία επλήγησαν.

Οι δύο αυτές γέφυρες, όπως και μία ακόμη η οποία βρίσκεται βορειότερα στην περιοχή του Φράγματος είχαν υποστεί σοβαρές ζημίες εξ αιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού, μαζί και με φερτά υλικά που κατέβασε το ρέμα από την περιοχή του Χορτιάτη.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες η κυκλοφορία στα σημεία αυτά αποκλείστηκε. Κλιμάκιο του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Γαντά προχώρησαν σε αξιολόγηση των ζημιών και από την επόμενη μέρα, την Κυριακή 18 Ιουνίου, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης, με τη συνδρομή και των αντιδημάρχων Αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα και Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη. Στη διάρκεια της εβδομάδας έγιναν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις δύο μικρές γέφυρες με σκυροδέτηση, ενίσχυση με μπετό, αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση νέων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων για την ενίσχυση της ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων. Μετά την ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών οι δύο γέφυρες δόθηκαν σε κυκλοφορία το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης τονίζει πως «κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, με όσα μέσα διαθέταμε, καθώς και με τη βοήθεια ιδιωτών, καθ’ υπέρβαση των διαδικασιών, ώστε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν στις δύο αυτές γέφυρες από την ισχυρή νεροποντή της 17ης Ιουνίου. Ζημίες υπάρχουν και σε άλλα σημεία, με μεγαλύτερη αυτήν του υπερχειλιστή του Φράγματος τις οποίες θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε το ταχύτερο. Ήδη, έχουμε ζητήσει μηχανήματα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα τις εργασίες στην περιοχή κοντά στο αναψυκτήριο του Φράγματος. Κάποιες άλλες ζημίες, σε άλλα σημεία θα αποκατασταθούν εν καιρώ».

Υπενθυμίζεται ότι την επομένη κιόλας της ισχυρής νεροποντής, την Κυριακή 18 Ιουνίου, ο δήμος Θέρμης υπέβαλε αίτημα προς την αρμόδια διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν από την ισχυρή νεροποντή. Σε αυτές περιλαμβάνονται και τα Βασιλικά όπου επίσης σημειώθηκαν καταστροφές σε ρέματα, αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια, ενώ υπήρξαν και μεμονωμένες περιπτώσεις εισροής υδάτων σε κατοικίες και αγροικίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις