Εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αστική ανάπτυξη και την αναβάθμιση των αστικών κέντρων στη Θεσσαλονίκη αύριο

Εκδήλωση με θέμα “Αστική Ανάπτυξη – Αναβαθμίζουμε τις Πόλεις μας” διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2 – αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ) και έχει ως στόχο την ενημέρωση για τα έργα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στον τομέα της αστικής ανάπτυξης, καθώς και για τα οφέλη τους στην κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021 – 2027 στον τομέα της αστικής ανάπτυξης.
Στο φουαγιέ του κτιρίου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού, με αντικείμενο την αποτύπωση της εξέλιξης των συγχρηματοδοτούμενων έργων και δράσεων και την ανάδειξη των αποτελεσμάτων και ωφελειών από τα ευρωπαϊκά προγράμματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε δικαιούχους, δυνητικούς δικαιούχους, φορείς και μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και των παρεμβάσεων σε αυτή είναι το εξής:
-12.00 Έναρξη – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας και οπτικοακουστικού υλικού.
-12.10 Βούλα Πατουλίδου – Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
-12.20 Απόστολος Τζιτζικώστας – Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
-12.40 Λάζαρος Κυρίζογλου – Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης.
-12.50 Ιγνάτιος Καϊτεζίδης – Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη.
-13.00 Κωνσταντία Μπέσσα – στέλεχος της Αστικής Αρχής της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης.
-13.10 Γεωργία Αϋφαντοπούλου – Διευθύντρια Ερευνών ΙΜΕΤ/ ΕΚΕΤΑ.
-13.20 Γεώργιος Τσακούμης – πρόεδρος ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.
-13.30 Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις Συμμετεχόντων.

*Η έκθεση φωτογραφίας και οπτικοακουστικού υλικού θα είναι ανοιχτή από τις 11:00 το πρωί.

Σχετικές δημοσιεύσεις