Θεσσαλονίκη: Φάτε τα θαλάσσια….alien προτρέπουν μέλη περιβαλλοντικής οργάνωσης

Βάλτε στο πιάτο σας λεονταρόψαρο, μπλε καβούρι, ακανθόπερκα, σουπιοκαλάμαρο, άσπρη και μαύρη αγριόσαλπα προτρέπουν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea με στόχο τη μείωση των ξενικών ειδών για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

Στην κατεύθυνση αυτή και στο πλαίσιο του προγράμματος «Pick the Alien», την τελευταία τριετία, 60 σεφ μαγείρεψαν περισσότερα από 350 κιλά βρώσιμων θαλάσσιων ξενικών ειδών, δημιούργησαν 44 νέες συνταγές με ξενικά είδη και συνολικά 59 καταστήματα εστίασης συμμετείχαν στο πρόγραμμα της iSea, προσθέτοντας μάλιστα στο μενού τους τα θαλάσσια ξενικά είδη.

λες τις δράσεις που υλοποίησαν από το 2019, ξεκινώντας από τη Σαντορίνη, για την προώθηση της κατανάλωσης βρώσιμων θαλάσσιων ξενικών ειδών για τη μείωση του πληθυσμού τους και τη μείωση των επιπτώσεων από την εξάπλωσή τους στα θαλάσσια οικοσυστήματα, παρουσίασαν σήμερα σε διαδικτυακή εκδήλωση μέλη της iSea.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο emvolos.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις