Ο Δημήτρης Λάλος με την “Καρδιά του Σοπέν” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «H Καρδιά του Frédéric Chopin» παρουσιάζει ο Δημήτρης Λάλος, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τον Φεβρουάριο 2024, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2.

Μια μαγική συναυλία με αριστουργήματα του Chopin για Πιάνο και έγχορδα σε εναλλαγή με κείμενα και επιστολές του συνθέτη με την Τατιάνα Παπαγεωργίου (πιάνο) και τον Δημήτρη Λάλο ως Chopin και Κλασικό Μουσικό Σύνολο.

Ένα συναρπαστικό μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Frédéric Chopin, τον μύθο του παγκόσμιου Ρομαντισμού και κατ’ εξοχήν ποιητή του πιάνου, εκφραστή του αέναου πάθους και της λαμπερής δεξιοτεχνίας, θα ξεδιπλωθεί επί σκηνής στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μέσα από τα αριστουργήματά του για πιάνο και τις προσωπικές του επιστολές.

Τη ζωή και το έργο του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη θα ζωντανέψει μέσα από επιστολές του Chopin ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Λάλος.

Η επεξεργασία και μετάφραση των κειμένων είναι της μουσικολόγου και πιανίστας Τατιάνας Παπαγεωργίου, η οποία μελέτησε το πρωτογενές υλικό στο αρχείο του Chopin στη Βαρσοβία και η δραματοποίηση, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι της θεατρολόγου Ελισάβετ Παπαγεωργίου.

Από την παράσταση θα δοθεί μια δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνευμόνων «Η ΣΚΥΤΑΛΗ», πρόεδρος του οποίου είναι η κα Ιωάννα Λεβαντή που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους έλληνες που μεταμοσχεύθηκαν με καρδιά και από τις μακροβιότερες μεταμοσχευμένες γυναίκες παγκοσμίως.

Συντελεστές:

Δημήτρης Λάλος, Φρεντερίκ Σοπέν

Τατιάνα Παπαγεωργίου, Πιάνο

Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Βιολί

Κουαρτέτο Εγχόρδων

Δραματοποίηση – Σκηνικά Κουστούμια Ελισάβετ Παπαγεωργίου

Καλλιτεχνική Δ/νση – Μουσικολογική Επεξεργασία Τατιάνα Παπαγεωργίου

 

Πηγή: ThessalonikiGuide

Σχετικές δημοσιεύσεις