Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑΜΕΑ 2023: Σάρωσαν οι Τάνια Κεραμυδά και Ηλίας Ναλμπάντης

Οι δύο δημότες του Δ. Νεάπολης – Συκεών… τερμάτισαν το κοντέρ καταρρίπτοντας ρεκόρ και κατακτώντας μετάλλια

Άρωμα … δήμου Νεάπολης- Συκεών είχε και το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2023 που διεξήχθη την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαΐου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης, με τους συνδημότες μας Τάνια Κεραμυδά και Ηλία Ναλμπάντη να ανταγωνίζονται πλέον μόνο τους εαυτούς τους και να πρωταγωνιστούν, για ακόμα μία χρονιά, στη διοργάνωση, σαρώνοντας πανευρωπαϊκά και πανελλήνια ρεκόρ και μετάλλια.

Λίγες μόλις ημέρες μετά το Ευρωπαϊκό ρεκόρ που είχε πετύχει στον Ακοντισμό με 18.22μ., και πάλι στο Καυτανζόγλειο στην ημερίδα Στίβου «Ελπίδα 2023», η Τάνια Κεραμυδά έσπασε το παλιό δικό της ρεκόρ και σημείωσε νέο Ευρωπαϊκό ρεκόρ, που είναι και Πανελλήνιο ρεκόρ, στέλνοντας το ακόντιο στα 18.53μ., ξεπερνώντας για μία ακόμη φορά τον εαυτό της και σημειώνοντας τη 2η σε παγκόσμιο επίπεδο επίδοση στην κατηγορία της (F57). Και το σερί των διακρίσεων συνεχίστηκε, με την Τάνια να κατακτά για δεύτερη χρονιά την 1η θέση και στη Δισκοβολία με 21.41 και νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ (προηγούμενο 20.53), αλλά και την 1η θέση, για δεύτερη επίσης χρονιά, στη Σφαιροβολία με 6.74 (ένα μόλις εκατοστό πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ).

Υπενθυμίζουμε ότι η Τάνια Κεραμυδά, είναι τέσσερις φορές χρυσή πανελληνιονίκης στον Ακοντισμό και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (2020,2021,2022, 2023) και του ευρωπαϊκού (2022, 2023). Αναδείχθηκε δύο φορές 1η Πανελληνιονίκης στη Δισκοβολία F57 (2022, 2023), κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ, και 1η Πανελληνιονίκης στη Σφαιροβολία F57 (2022, 2023), ενώ αγωνίστηκε και στα 100μ. όπου κατετάγη επίσης 1η Πανελληνιονίκης το 2020 και το 2021.

Η συνδημότισσά μας Τάνια Κεραμυδά ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό στα τμήματα του ΣΑΠΚ Νεάπολης, αρχικά στην κολύμβηση και αμέσως μετά στις ακαδημίες του στίβου, για περίπου 10 χρόνια μέχρι που πήρε μεταγραφή στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Πρότυπο δύναμης και θέλησης για τη νέα γενιά και όχι μόνο, η Τάνια, μη θέλοντας να υποκύψει στις διαταραχές της σπάνιας αυτοάνοσης νευρολογικής νόσου (Μυασθένεια Gravis) που της παρουσιάστηκε στην πορεία, συνέχισε από το 2020, την ενασχόλησή της με το στίβο, ως αθλήτρια ΑμεΑ πια. Έκτοτε, τα χρυσά μετάλλια και τα πανελλήνια ρεκόρ σε κάθε πανελλήνιο Πρωτάθλημα έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Σήμερα, με τρία ακόμα χρυσά μετάλλια στο στήθος, ένα ευρωπαϊκό και δύο πανελλήνια ρεκόρ, η Τάνια ευχαριστεί τον κόσμο για την ώθηση που της δίνει και σημειώνει ότι «το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ευχαριστιέμαι τους αγώνες μου και να βελτιώνομαι κάθε μέρα, οπότε με τη βοήθεια του Θεού η δουλειά για πιο μακριά συνεχίζεται. Με ταπεινότητα και πολλή δουλειά ελπίζουμε να πετύχω τη συμμετοχή μου στους Παραoλυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι».

Ηλίας Ναλμπάντης – Ασταμάτητο σερί 17 χρόνων στην πρώτη θέση

Με ένα ασταμάτητο σερί 17 χρόνων στην πρώτη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ, τόσο στη Σφαιροβολία όσο και στη Δισκοβολία, τα δυο φετινά χρυσά μετάλλια ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενα για τον συνδημότη μας, δις Παραολυμπιονίκη Ηλία Ναλμπάντη. Μη μπορώντας να αποχωριστεί με τίποτα την πρώτη θέση του βάθρου, με ρίψεις 10,18 μ. στη σφαίρα και 28,14 μ. στον δίσκο, ο Ηλίας κατάφερε και φέτος να πραγματοποιήσει τις καλύτερες πανελλήνιες επιδόσεις, καταλαμβάνοντας μάλιστα την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην σφαιροβολία. «Όταν έχω δίπλα μου την οικογένεια μου και τους φίλους μου, όλα είναι δυνατά» υπογράμμισε ο Ηλίας, αφιερώνοντας και αυτά τα μετάλλια στη γυναίκα και το γιό του, ο οποίος μάλιστα το παρέλαβε … επί τόπου, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει «συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στη διοργάνωση».

Πρωταθλητής της ζωής και εκφραστής των αρχών του Ολυμπισμού, Ολυμπιονίκης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και του Λονδίνου στη Σφαιροβολία, ο Ηλίας Ναλμπάντης, ο «γίγαντας», όπως τον αποκαλούν, είναι κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο άθλημα της σφαιροβολίας, συνεχόμενα από το 2011 έως και σήμερα, και στο δίσκο από το 2015 έως και σήμερα, με συνεχή πανελλήνια χρυσά μετάλλια στη σφαίρα και το δίσκο, έχει στο ενεργητικό του μία πλούσια συλλογή από πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις και μετάλλια, ενώ το 2012η Βουλή των Ελλήνων τού απένειμε το ασημένιο μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων και το υπουργείο Πολιτισμού τον συμπεριέλαβε στο λεύκωμα με τους κορυφαίους του αθλητισμού 100 Χρόνια Ελεύθερης Θεσσαλονίκης.

«Οι διακρίσεις των παιδιών μας, της Τάνιας και του Ηλία είναι πλέον ασταμάτητες και τα συγχαρητήρια δεν αρκούν γι’ αυτούς τους Πρωταθλητές του στίβου, της ζωής και της καρδιάς μας, με το σπάνιο και αξιοζήλευτο μεγαλείο ψυχής που δεν σταματούν να αγωνίζονται, να διακρίνονται και να μας κάνουν περήφανους» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας τις ευχές του για ακόμα πιο δυναμική συνέχεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις