Πολιτική προστασία: Υποχρεωτική καραντίνα σε όσους έρχονται απο το εξωτερικό

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε νέα οδηγία η οποία προβλέπει υποχρεωτική 7ημερη καραντίνα σε όσους επιβάτες έρχονται από κάθε διεθνή προορισμό. Σε περίπτωση που η παραμονή τους στην Ελλάδα είναι λιγότερο από εφτά ημέρες θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα όλο αυτό το διάστημα.

Επιπρόσθετα, θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος στους επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο, στους οποίους θα γίνεται rapid test στο σύνολο. Για τους συγκεκριμένους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο για να γίνει άρση της καραντίνας θα πρέπει να υποβληθούν μετά το πέρας των 7 ημερών σε νέο τεστ και αν βγει θετικό αυξάνεται ο χρόνος σε 14 ημέρες.

Η παράταση του lockdown ολοένα και γίνεται πιο δεδομένη καθώς οι επιδημιολόγοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε την ημέρα των Θεοφανίων αλλά και τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, των οποίων τα αποτελέσματα δεν έχουν φανεί ακόμη. Σήμερα συνεδριάζει έκτακτα η ειδική επιτροπή με θέμα το λιανεμπόριο και αν τελικά θα επιτραπεί στα μαγαζιά να λειτουργήσουν με click away και click in shop. Tο απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά για τις αποφάσεις της επιτροπής.

Σχετικές δημοσιεύσεις