Πρεμιέρα του Ντοκιμαντέρ – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών: Κελλάριος Όρμος

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη-ΚΕΔΗΘ προβάλλει σε πρεμιέρα την ταινία τεκμηρίωσης μικρού μήκους με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών: Κελλάριος Όρμος» στο Περίπτερο 10 της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.

Η ταινία βασίζεται στη δράση εθελοντικού καθαρισμού της ακτής του Κελλάριου Όρμου στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2023 σε συνεργασία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης- Κ.Ε.ΔΗ.Θ. και του Ιδρύματος Xάινριχ Μπελ – Γραφείο Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η δράση συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γειτονιάς του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης αλλά και ένα σύνολο ειδικών σε θέματα γεωκουλτούρας, αστικής ανθεκτικότητας και πράσινης βιωσιμότητας από φορείς και δίκτυα της πόλης (MOMus, Resilient Cities, Περβολάρηδες, iSea).

Αυτή την φορά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών και την παρουσία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καλούμε τους πολίτες να ανακαλύψουν τη σημασία της συμμετοχής στα κοινά μικρής και μεγάλης εμβέλειας και τον αντίκτυπο που έχει η ενασχόληση και η ενημέρωση στην βελτίωση της αστικής περιβαλλοντολογικής αντίληψης και κουλτούρας.

Η προβολή θα γίνει στα ελληνικά.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, Δημοτική Σύμβουλος, κα Ναταλία Βαρσάμη, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Κούπκας.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό και εκδόσεις της Ε.Ε., καθώς και προσωπικό και εθελοντές του γραφείου που θα προσφέρουν ενημέρωση για τις δράσεις του Κέντρου.

Σχετικές δημοσιεύσεις