Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει εκδήλωση για την Κλιματική Ουδετερότητα, την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της πρωτοβουλίας, στην οποία πρόκειται να συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας και του επιχειρηματικού κόσμου, είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει την προσπάθεια όλων των ελληνικών πόλεων για επιτάχυνση του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού τους, ενισχύοντας παράλληλα την επιδίωξη για επίτευξη της βιωσιμότητας, της αποδοτικότητας και της ανθεκτικότητας, που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα υπογράψουν το Σύμφωνο Κλιματικής Ουδετερότητας της πόλης.

Παράλληλα, οι υπόλοιπες ελληνικές πόλεις που εντάσσονται στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Ε.Ε.  για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030, από και προς τον πολίτη» (η Αθήνα, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κοζάνη και τα Τρίκαλα) ολοκληρώνουν, υποστηριζόμενες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα στάδια προετοιμασίας της στρατηγικής τους για το κλίμα. Σ’ αυτήν εντάσσονται, μεταξύ άλλων, σχέδια, δράσεις, δεσμεύσεις και επενδυτικό πλάνο σε τομείς όπως: η ενέργεια, οι μεταφορές, τα κτίρια, η κυκλική οικονομία κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι των πόλεων, που εντάσσονται στην αποστολή της Ε.Ε. -και αναμένεται να καταθέσουν εντός του Σεπτεμβρίου την κλιματική τους στρατηγική- θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώσουν για την πρόοδο των εργασιών τους. Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης περιλαμβάνει ομιλίες που αφορούν στην κυκλική οικονομία και στην κλιματική κρίση.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου: «Σχέδιο δράσεων επικοινωνίας του ΥΠΕΝ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του: https://www.ypengreenpolicy.gr/

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, υλοποιείται τα τελευταία 87 χρόνια και θεωρείται ως η πλέον σημαντική διοργάνωση για την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ της πολιτικής και της επιχειρηματικής ηγεσία της χώρας, αντανακλώντας τη σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα της χώρας, στο πλαίσιο όλων των σημαντικών εξελίξεων σε θέματα οικονομίας, τεχνολογίας, καινοτομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας, εκπαίδευσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Για επιπλέον υλικό επικοινωνίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κυρία Μαρία Δημητροπούλου (e-mail: md@sympraxis.eu, τηλέφωνα: 210 2113333 και 6948 884018).

Σχετικές δημοσιεύσεις