Χριστουγεννιάτικες κάρτες για τη “ΜτΚ”!

Μέσα από τις πολύχρωμες ζωγραφιές τους «φώτισαν» με τα χρώματά τους αυτές τις διαφορετικές γιορτές, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα σε όλο τον κόσμο, για υγεία και ευτυχία.
Χριστουγεννιάτικες κάρτες για τη "ΜτΚ" από τα παιδιά με σύνδρομο Down

Μπορεί τις φετινές διαφορετικές γιορτές να μην είχαν στη διάθεσή τους χαρτόνια με εντυπωσιακά χρώματα, γυαλιστερά αυτοκόλλητα, αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούν στο εργαστήριο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, αυτό δεν τους εμπόδισε από το να δημιουργήσουν με μπογιές και μαρκαδόρους τις φετινές ευχετήριες κάρτες και παράλληλα να δώσουν σε όλους εμάς ένα μήνυμα, πως ακόμα και όταν όλα είναι διαφορετικά, μπορούμε με τα υλικά που έχουμε, να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

3-karta-down-egfsn.jpg
2-karta-down-xefMt.jpg

(Φ) Η ευχετήρια κάρτα που δημιούργησε η Ελένη Λαζαρίδου

«Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα της Εφημερίδας «Μακεδονία» να δημιουργήσουν τα παιδιά τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα δημοσιευτούν για δεύτερη φορά στην ιστορική εφημερίδα της πόλης. Η χαρά της δημιουργίας ήταν μεγάλη και οι συνθήκες περιορισμού δεν στάθηκαν ικανές να κάμψουν την έμπνευση, την ευθυμία, την ευχαρίστηση της δημιουργίας και την αποτύπωση του Χριστουγεννιάτικου κλίματος στις ζωγραφιές που δημιούργησαν τα παιδιά» δηλώνει ο Σταύρος Τσιφλίκης, πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

 

4-karta-down-qfaSm.jpg

(Φ)  Η χαρά της δημιουργίας ήταν μεγάλη σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

«Οι συνθήκες είναι για όλους πρωτόγνωρες τις φετινές γιορτές και τα άτομα με σύνδρομο Down, παιδιά και ενήλικες, προσαρμόζονται στα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και τους εμποδίζουν από τη διατήρηση της καθημερινότητάς τους και την επιπλέον σημασία που έχει στη ζωή τους. Ευελπιστούμε όλα αυτά να τελειώσουν γρήγορα και να επιστρέψουν με τη σειρά τους στις δομές του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος και στα προγράμματά τους, που έχουν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Ευχόμαστε στους αναγνώστες της εφημερίδας, τους εργαζόμενους της και σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα με υγεία και η νέα χρονιά να φέρει ευτυχία και ομαλότητα στις ζωές όλων μας» δηλώνει ο κ. Τσιφλίκης.

Πηγή: makthes.gr

https://www.makthes.gr/xristoyghenniatikes-kartes-apo-ta-paidia-me-syndromo-down-342082

 

Σχετικές δημοσιεύσεις