Χωρίς λεωφορεία πάλι η Θεσσαλονίκη

Αύριο Πέμπτη 9/6/2022 από τις 20:00 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας δεν θα λειτουργούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Άλλη μια στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ. Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους αποφάσισαν να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία τους στις 10 το πρωί.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Προβληματισμούς και αναπάντητα ερωτήματα προκαλούν η στάση σιωπής και αδιαφορίας αρμόδιων Υπουργείων και ΟΑΣΘ στα θέματα που απασχολούν το σύνολο των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία της πόλης μας και αποτελούν αιτία των συνεχόμενων απεργιακών μας κινητοποιήσεων.

Προφανώς να τους «βολεύει» και η δέσμευση μας ότι εν μέσω εξεταστικής περιόδου αναστείλαμε ειλημμένες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων για σειρά συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.
Εμείς τουλάχιστον αποδεικνύουμε συνεχώς ότι διαθέτουμε την κοινωνική ευαισθησία έναντι των συμπολιτών μας, αποφεύγοντας την προσθήκη προβλημάτων ειδικά σε σημαντικές περιόδους όπως είναι η εξεταστική περίοδος των παιδιών μας.

Απεναντίας, όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση με την κωλυσιεργία υπογραφής ΣΣΕ, την περικοπή νομοθετημένων επιδομάτων, την αναδρομική αναζήτηση της επιστροφής μέρους των μισθών μας, είναι αυτοί που φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την συνεχή συρρίκνωση του επιπέδου εξυπηρέτησης από το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς στην πόλη μας.

Αποδεικνύουν συνεχώς ότι αδιαφορούν παντελώς για την συγκοινωνία και ενδεχομένως η κατάσταση αναβρασμού που διατηρούν στις τάξεις των εργαζομένων και επιβατικού κοινού να εξυπηρετεί τα σχέδια ξεπουλήματος σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Δεν θα τους περάσει. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαιά μας και παράλληλα να αποτελούμε το παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους για μαζική αντίσταση ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές φτωχοποίησης, ενάντια στις καθημερινές αυξήσεις βασικών ειδών επιβίωσης, ενάντια στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!”.

Σχετικές δημοσιεύσεις