Cavalieri Assyrtiko ’23-Η νέα εσοδεία της οινοποιίας NICO LAZARIDI

Ένα ξεχωριστό κρασί με προέλευση από επιλεγμένα αμπελοτόπια που διατηρεί η οινοποιία NICO LAZARIDI στην περιοχή της Αγοράς Δράμας.

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από τον τιμητικό τίτλο CAVALIERI, που δόθηκε από την Ιταλική Δημοκρατία στον Νίκο, την Μάργκα και τον Φεδερίκο Λαζαρίδη. Ιδιαίτερο και φινετσάτο, το Cavalieri Assyrtiko διακρίνεται αρχικά για το βαθύ λεμονί του χρώμα. Στη μύτη ξεδιπλώνουν έντονα αλλά και κομψά αρώματα εσπεριδοειδών, με τα ώριμα λευκόσαρκα φρούτα να κάνουν πρώτα την εμφάνιση τους. Με τις οξύτητες να δίνουν τον τόνο στην συνέχεια, επιτυγχάνεται η αρμονία μεταξύ της ανθικής προσωπικότητας των βοτάνων σε συνδυασμό με γλυκιές νότες γιασεμιού, για να φανερωθεί η σύντομη παραμονή σε δρύινα βαρέλια με παρουσία λεπτών οινολασπών.

Διαθέτει πλούσια υφή και γεμάτο σώμα, με ευχάριστα υψηλή οξύτητα – χαρακτηριστικό της ποικιλίας – και μακρά περίπλοκη επίγευση. Ιδανικό για να συνοδεύσει φρέσκα λαχανικά, λιπαρά ψάρια και θαλασσινά με όξινες σάλτσες, μανιτάρια, λευκά κρέατα, hummus και sushi.

Πρόκειται για μια κατηγορία μονοποικιλιακού οίνου, που ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 500 λίτρων για 6 μήνες, και πίνετε ευχάριστα για τα επόμενα 4-5 χρόνια από τον τρύγο και έρχεται να προστεθεί στην ίδια οινική οικογένεια με τα μονοποικιλιακά Cavalieri MALAGOUSIA, Cavalieri MERLOT,  Cavalieri XINOMAVRO.

Σχετικές δημοσιεύσεις