Connected We Stand Festival 2023 για την υποστήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους CONNECT YOUR CITY, τη Χ.Α.Ν.Θ.,  το Infinity Greece, την AddArt, τη Fabric Republic, την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, την ESN Thessaloniki και την ΕΨΥΚΑ διοργανώνουν το Connected We Stand Festival 2023 με σκοπό την υποστήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 έως τις 23:00 στις Ομπρέλες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το Connected We Stand Festival συνδυάζει πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δράσεις και ενέργειες οι οποίες βασίζονται στους άξονες: Τέχνες & πολιτισμός, Εθελοντισμός & αλληλεγγύη, Kοινωνική επιχειρηματικότητα, Aθλητισμός & Ποιότητα ζωής, Περιβάλλον & Βιώσιμη ανάπτυξη.

Συναυλίες, pop up δράσεις, παιδικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, εργαστήρια ενηλίκων, performer’s corner, up-cycling point, διαδραστικές ομιλίες, χορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, τελετή απονομής βράβευσης ενεργών πολιτών, μια ανατρεπτική έκθεση τέχνης και πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

To CONNECTED WE STAND FESTIVAL πραγματοποιείται για 4η χρονιά  ενώ φέτος έχει σκοπό την υποστήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Εθελοντές βρίσκονται ήδη στις πληγείσες περιοχές με σκοπό την υποστήριξη και ανακούφιση των πληγέντων στην παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και στην κάλυψη αναγκών σε είδη πρώτης ανάγκης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει χώρος συλλογής ειδών για τους πληγέντες.
Θα συλλέγονται:
•          Νερά
•          Ξηρά Τροφή
•          Καινούργια Εσώρουχα (αντρικά & γυναικεία)
•          Καινούργιες Κάλτσες
•          Είδη καθαρισμού σπιτιού
•          Αντικουνουπικά
•          Είδη προσωπικής υγιεινής (Πάνες Ενηλίκων, Σερβιέτες)
•          Αδιάβροχα Υποσέντονα

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ζωντανές συναυλίες, αθλητικά δρώμενα, DJ sets, χορός, βιωματικά εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις πρόκειται να λάβουν χώρα στις Ομπρέλες στη Νέα Παραλία για 24 ώρες.

Φέτος η σκηνή του CONNECTED WE STAND φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες όπως η Έλλη Κοκκίνου, ο SIDARTA, o Lip Pop, Takinio, Liak και δυναμικά DJ  sets από τους Πέτρος Τριανταφύλλου, Έλενα Νηστικάκη.  Παρουσιάζουν η Didi, Ηθοποιός και Influencer και ο Βασίλης Βαρσάμης, Ραδιοφωνικός Παραγωγός Zoo 90.8.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία Πολιτών” καθώς και Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα “Κοινωνικές Δεξιότητες” σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Κλεισθένης και την Forum Training.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας – Γενική Γραμματεία Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ».

Το Φεστιβάλ διεξάγεται με την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Η είσοδος στον χώρο του φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Μάθετε περισσότερα στο connectedwestand.eu

Σχετικές δημοσιεύσεις