Dr. Ιωάννης Παπαγιάννης: Το εμπορικό δίκαιο μέσα από τη νομολογία του Άρειου Πάγου – Εκδόσεις Σάκκουλα

Το Εμπορικό Δίκαιο έχει το προνόμιο να εξελίσσεται ταχύτερα από κάθε άλλο κλάδο Δικαίου.

Ο έμπορος, ο επιχειρηματίας δημιουργεί έννομες σχέσεις μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, πλέον χωρίς κανένα τοπικό και γεωγραφικό όριο και σε χρόνους απίστευτα, σε σχέση με το παρελθόν, γρήγορους.

Το παρόν έργο απευθύνεται στο σύνολο του νομικού κόσμου που ασχολείται με θέματα του Εμπορικού Δικαίου. Φιλοδοξεί να καλύψει τα ερωτήματα και να γίνει επιστημονικός αρωγός για το μαχόμενο Δικηγόρο της πράξης, το νομικό σύμβουλο επιχειρήσεων και εταιριών, το Δικαστή κάθε βαθμίδας, στα πλαίσια έκδοσης δικαστικών αποφάσεων με γνώμονα την κρατούσα αρεοπαγιτική νομολογία, και κάθε νομικό, που μελετά το Εμπορικό Δίκαιο στα πλαίσια των σπουδών του, ιδίως του μεταπτυχιακού ή διδακτορικού του.

Προσφέρει συγκεντρωμένη συνοπτικά γνώση και λύσεις για θέματα όλων των κλάδων του Εμπορικού Δικαίου. Αναφέρεται σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου κυρίως της τελευταίας δεκαετίας, ώστε να είναι επίκαιρο. Παραθέτει ουσιαστικές, ευσύνοπτες ερμηνείες και νομοθετικές αναφορές, αποτελώντας χρήσιμο οδηγό για τη σε βάθος κατανόηση των θέσεων της αρεοπαγιτικής νομολογίας.

 

Το εμπορικό δίκαιο μέσα από τη Νομολογία του Αρείου Πάγου
Νομολογία – Νομοθεσία – Ερμηνευτικά σχόλια
ISBN
978-960-445-682-6

 

Σύντομο Βιογραφικό Δικηγόρου Ιωάννη Μεν. Παπαγιάννη

Ο Γιάννης Μεν. Παπαγιάννης, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο Επικρατείας, είναι πατέρας τριών παιδιών και κατάγεται από τη Βέροια. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (LL.M.) στο Πανεπιστήμιο  Münster, όπου διετέλεσε έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης στο Institut für Internationales Wirtschaftsrecht. Διεξήγαγε ερευνητικές μελέτες σε σειρά γερμανικών Πανεπιστημίων καθώς και των Βρυξελλών και του Λονδίνου. Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικών Επιστημών (Dr. iur.) του Πανεπιστημίου Münster με έπαινο. Συνεργάστηκε σε ερευνητικά προγράμματα και δίδαξε μαθήματα Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εξελέγη απευθείας Επίκ. Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στο Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου

Ιωάννης Παπαγιάννης, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος των Δικηγορικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και Μονάχου. 

https://www.dr-papagiannis.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις