Η Εύα Καϊλή και το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate: Από αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής σε φυλακή υψίστης ασφαλείας του Βελγίου

Η επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» στην Ευρωβουλή οδήγησε στην σύλληψη της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της και του πρωήν Ευρωβουλευτή των σοσιαλιστών Αντόνιο Παντσέρι με την κατηγορία της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ των συμφερόντων του Κατάρ.

Η Εύα Καϊλή στο πλαίσιο της προανάκρισης δήλωσε πως γνώριζε για τις οικονομικές συναλλάγες του Παντέρι καθώς και του συντρόφου της, ενώ δήλωσε πως γνώριζε και την ύπαρξη χρήματων στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, αναφερόμενη τόσο σε πρόσφατο όσο και σε παρελθοντικό χρονικό διάστημα.

Επιπλέον μετά την σύλληψη του συντρόφου της προσπάθησε να ειδοποιήσει τον Παντσέρι και άλλους δύο Ευρωβουλευτές, και για αυτόν τον λόγο βρέθηκε και στο στόχαστρο των αρχών. Ακόμα παραδέχτηκε πως επικοινώνησε με τον πατέρα της και ζήτησε την βοήθεια του και για αυτόν τον λόγο βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε χαρτοφύλακας με μετρητά.

Ωστόσο, η Καϊλή παραμένει στο επίκεντρο των ερευνών καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι ακόμα και αν δεν συμμετείχε ενεργά, γνώριζε τις δραστηριότητες του κυκλώματος για την υποστήριξη θέσεων του Κατάρ και του Μαρόκου με διορισμούς μελών επιτροπών αλλά και του αντιπροέδρου.

Επιπλέον ερευνώνται άλλοι δύο Ευρωβουλευτές, η κόρη και η γυναίκα του Αντόνιο Παντσέρι που βρίσκονται σε κατ’οικον περιορισμό στην Ιταλία καθώς και πρόσωπα του οικογενειακού κύκλου της Εύας Καϊλή. Από την πλευρά του το Κατάρ διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, ενώ εκπρόσωπος τους δήλωσε ότι σέβονται τη νομοθεσία τρίτων χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται

Σχετικές δημοσιεύσεις