“My beach. Our Planet”: Γίνε κι εσύ εθελοντής σε καθαρισμούς 4 παραλιών στις παραλίες της Θεσσαλονίκης

H Pernod Ricard Hellas, σε συνεργασία με την iSea, μας προσκαλεί να δηλώσουμε συμμετοχή στο mybeachourplanet.gr και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις παραλίες της Θεσσαλονίκης

 

Λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, η Pernod Ricard Hellas, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, πραγματοποιούν για 2η χρονιά την περιβαλλοντική δράση “My beach. Our Planet” με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τις ελληνικές παραλίες, και μάς καλούν όλους να γίνουμε μέρος της προσπάθειας. Πώς; Συμμετέχοντας στους καθαρισμούς 4 παραλιών στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τους  καθαρισμούς παραλιών που πραγματοποιήθηκαν το 2022 στην Αττική, η περιβαλλοντική δράση της Pernod Ricard Hellas επεκτείνεται φέτος και στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε Κρήτη, Καλαμάτα και Βόλο, στοχεύοντας στον καθαρισμό περισσότερων από 70.000 τμ με την ενεργή συμμετοχή εθελοντών.

Η δράση υλοποιείται σε παραλίες που πλήττονται από τη ρύπανση των ακτών και η Pernod Ricard Hellas, με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της και την καθοδήγηση της iSea, μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στη δράση, με ένα κοινό στόχο:  ένα καλύτερο μέλλον για τις παραλίες και τον πλανήτη μας. Παράλληλα, η δράση “My beach. Our planet” προχωρά φέτος σε συνεργασία με το πρόγραμμα για την ανακύκλωση αποτσίγαρων «Γόπα Project», στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετηθούν σταχτοδοχεία στις παραλίες όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθαρισμοί, συμβάλλοντας με ακόμη μια ενέργεια στην προστασία των παραλιών από τη ρύπανση.

Το πρόγραμμα των καθαρισμών στις παραλίες στη Θεσσαλονίκη διαμορφώνεται ως εξής:

Τα βήματα για τη συμμετοχή μας στους εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών του “My beach. Our planet” είναι απλά:

  • Δηλώνουμε συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στο mybeachourplanet.gr, επιλέγοντας τον καθαρισμό που μας ενδιαφέρει
  • Παρευρισκόμαστε στον καθαρισμό την ορισμένη μέρα στην παραλία ή τις παραλίες που έχουμε επιλέξει (η συμμετοχή αφορά άτομα άνω των 18 ετών)
  • Η iSea παρέχει επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και σάκους, και διαχωρίζει τα απορρίμματα σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα, ενώ στο τέλος φροντίζει για την διαχείριση τους σε συνεργασία με τους Δήμους
  • Νερό και επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια παρέχονται από την iSea
  • Εμείς θα χρειαστεί να εξοπλιστούμε μόνο με το καπέλο μας!

Η Pernod Ricard Hellas μας επιβραβεύει για τη συμμετοχή μας και την οικολογική επιλογή μας με ένα βιώσιμο δώρο.

Μαζί κάνουμε την αλλαγή για τον πλανήτη μας, συμμετέχοντας στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία “My beach. Our Planet.” και τους καθαρισμούς 4 παραλιών στη Θεσσαλονίκη.

 

Για τη δική σου παραλία, για τον δικό μας πλανήτη!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video της δράσης εδώ.

Σχετικά με την Pernod Ricard Hellas

Η Pernod Ricard Hellas, μέλος του Ομίλου Pernod Ricard, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990 συμπληρώνοντας 32 συναπτά έτη ανάπτυξης και προσφοράς στην Ελληνική Οικονομία και προσφέροντας απασχόληση σε 107 εργαζόμενους. Η επιτυχία της βασίζεται στη διατήρηση και την συνεχή ενίσχυση του δυνατού δεσμού της με την ελληνική αγορά και τη σταθερή δέσμευσή της τόσο στους ανθρώπους της όσο και το καταναλωτικό κοινό.  Σήμερα, η Pernod Ricard Hellas διαθέτει πλούσιο portfolio κορυφαίων μαρκών παγκοσμίως, όπως το Chivas Regal Scotch Whisky, την Absolut Vodka, το Jameson Irish Whiskey, τo Havana Club Cuban Rum, το Beefeater London Dry Gin, την Olmeca Tequila, καθώς και τις ultra-premium μάρκες Perrier-Jouёt Belle Epoque, Absolut Elyx, The Glenlivet Malt Whisky, Royal Salute και Martell Cognac. Ιδιαίτερα σημαντική για την Pernod Ricard Hellas είναι η θέση των αμιγώς ελληνικών προϊόντων που παράγει στη μονάδα παραγωγή της Μυτιλήνης: το Ούζο ΜΙΝΙ, τα λικέρ Eoliki και τα UP ελληνικών λικέρ Roots. H Pernod Ricard Hellas σταθερά υποστηρίζει το ελληνικό επιχειρείν και την ελληνική κοινωνία, μέσω διάφορων πρωτοβουλιών όπως ο διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture και το Absolut Green Hustle, αλλά και ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Σχετικά με την iSea

H iSea, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων, είναι μια Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 2016 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και σκοπό την διατήρηση των φυσικών υδάτινων οικοσυστημάτων της Μεσογείου. Με βασικά εργαλεία την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, την έρευνα και την Επιστήμη των Πολιτών η iSea στοχεύει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στη βιώσιμη ανάπτυξη για την επίτευξη της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας. Κύριοι πυλώνες δράσης της οργάνωσης αποτελούν: Τα Ευάλωτα Είδη, την Επιστήμη των Πολιτών, τα Υδάτινα Απορρίμματα και η Σχέση του Ανθρώπου με τα Υδάτινα Οικοσυστήματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις