Πυρομανής έκαψε μέχρι και ζωντανά σκυλιά στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ένας 31χρονος πυρομανής άντρας, κάτοικος της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης συλλήφθηκε μετά από πολλά περιστατικά πυρκαγιών που προκάλεσε. Η δράση του ξεκινάει περίπου από έναν χρόνο πριν. Μέχρι σήμερα έχει κάψει συνολικά 15 οχήματα και δεν δίστασε να κάψει και ζωντανά δύο σκυλιά. Έχει προκαλέσει, επίσης εμπρησμό σε πυλωτή πολυκατοικίας οπού χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να μην καεί ολοσχερώς. Όλα τα περιστατικά έλαβαν χώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι η περίοδος της καραντίνας ευνόησε τις αρρωστημένες πράξεις του, αφού δεν κυκλοφορούσε κόσμος στους δρόμους και δεν γινόταν αντιληπτός.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ

Χρειάστηκε να συνεργαστεί ειδική ομάδα της αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ώστε να φτάσουν στην ταυτοποίηση του και τελικά να συλληφθεί στις 19/01/2021. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένας αναπτήρας, ένα φλόγιστρο και ένα μεταλλικό μαχαίρι. Το μαχαίρι όπως αποδείχτηκε, δεν είχε σχέση με τις πράξεις του. Σήμερα οδηγήθηκε στην ανακρίτρια με κακουργηματική δίωξη εις βάρος για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση και θανάτωση ζώων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

ΠΥΡΟΜΑΝΙΑ

Η πυρομανία είναι μια πάθηση πιο συχνή σε άνδρες και κρύβονται από πίσω ψυχονοητικά προβλήματα. Με την πράξη αυτή μειώνουν τον άγχος που έχουν και τους δημιουργείται η αίσθηση της διέγερσης στην θέα της φωτιάς. Για την αποθεραπεία του ασθενή χρειάζεται να αναλυθεί σε βάθος η ψυχολογία του καθώς τα αίτια διαφέρουν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο