Απίστευτο: Δεν υπάρχουν φιαλίδια και σύριγγες παγκοσμίως για τα εμβόλια

Πολύ πιο δύσκολη και χρονοβόρα από το αναμενόμενο αποδεικνύεται η εμβολιαστική εκστρατεία, γεγονός που αρχίζει να προκαλεί παγκόσμια απογοήτευση. Στην ανεπάρκεια δόσεων εμβολίων για να εμβολιαστεί με ασφάλεια το σύνολο του πληθυσμού, προστέθηκε πρόσφατα και ο κίνδυνος εξάντλησης των αποθεμάτων σε αναλώσιμα υλικά.

Ακόμη κι αν υποθετικά λυθεί ο πρόβλημα της επάρκειας εμβολίων, ένα νέο πρόβλημα που αναδύεται σταδιακά, θα απασχολήσει την παγκόσμια αγορά: αυτό της έλλειψης αναλώσιμων υλικών. Όπως ακριβώς είχε συμβεί με τα γάντια και τα αντισηπτικά κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, έτσι και σήμερα, έχει αρχίσει να παρατηρείται εξάντληση των αποθεμάτων σε σύριγγες και γυάλινα φιαλίδια.

Η ελληνική κυβέρνηση βλέποντας αυτή την έλλειψη να έρχεται σύντομα, έκανε κινήσεις για την προμήθεια μέσω διαγωνισμού από εταιρεία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, 5 εκατομμύρια σύριγγες έως τις 15 Ιανουαρίου.

Ανησυχία, όμως, έχει αρχίσει να υπάρχει και για τα γυάλινα φιαλίδια στα οποία φυλάσσεται το εμβόλιο πριν από τη χορήγησή του. Οι εκατομμύρια δόσεις που διακινούνται παγκοσμίως προϋποθέτουν την εξεύρεση υπέρογκων ποσοτήτων γυάλινων φιαλιδίων, τα οποία, όπως ανέφερε πρόσφατα ο αναπληρωτής διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας, Dr. Jonathan Van-Tam, αποτελούν “κρίσιμη προμήθεια σε έλλειψη σε όλον τον κόσμο”

Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea

Σχετικές δημοσιεύσεις